Veronika Zuzulová opäť zažiarila, vyhrala paralelný slalom v Mníchove

NETKY.SK • 2 Január 2013, 08:32 • 2 min
Veronika Zuzulová opäť zažiarila, vyhrala paralelný slalom v Mníchove

Veronika Zuzulová opäť zažiarila, vyhrala paralelný slalom v Mníchove

slovakia

left justify in out

imgSlovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová vyhrala novoročný paralelný slalom Svetového pohára v Mníchove a pripísala si na konto druhý triumf v priebehu troch dní. 

Vo veľkom finále zdolala v Olympia Parku líderku celkového poradia SP, favorizovanú Slovinku Tinu Mazeovú a nadviazala na úspech zo sobotňajšieho nočného slalomu v rakúskom Semmeringu. Aj keď rakúske agentúrne zdroje pôvodne uvádzali, že do slalomového SP sa ráta iba 20 percent bodov z klasického hodnotenia, agentúry APA, DPA, AP uvádzali po súťaži normálne bodovanie. Znamená to, že Velez-Zuzulová má na konte už 305 bodov a v priebežnom poradí sa posunula z tretieho na druhé miesto o 5 bodov za Mazeovú, ktorá suverénne vedie aj celkovú klasifikáciu. Tieto údaje však oficiálne zdroje FIS v utorok večer zatiaľ nepotvrdili.
Velez-Zuzulová v prvom kole ako nasadená dvojka eliminovala Rakúšanku Carmen Thalmannovú, vo štvrťfinále potom suverénne vyradila vychádzajúcu hviezdu svetového slalomu Američanku Mikaelu Schiffrinovú. V semifinále si najmä vďaka výbornej jazde v dolnej časti trate poradila s ďalšou rakúskou zjazdárkou Michaelou Kirchgasserovou a postúpila do finále proti najvyššie nasadenej Mazovej. Slovinke vyhovovalo, že bránky v Mníchove boli postavené ako pre obrovský slalom, no Zuzulová potvrdila skvelú formu, v prvej jazde nadelila Mazeovej pol sekundy a druhé víťazstvo v kariére si už nenechala ujsť. 

V cieli Velez-Zuzulová žiarila spokojnosťou. "Dlhé roky som čakala na prvé víťazstvo vo Svetovom pohári a teraz prišli dva triumfy v priebehu troch dní. Je to niečo neuveriteľné. Lepší začiatok nového roka som si ani nemohla predstaviť. Dúfam, že dobrá forma mi vydrží čo najdlhšie,"povedala pre rakúsku televíziu ORF .

Okrem 100 bodov do hodnotenia SP získala Slovenka aj prémiu vo výške 40.000 švajčiarskych frankov (33.000 eur). Zuzulová zaznamenala v Mníchove 15. pódiové umiestnenie vo Svetovom pohári (2-6-7) a 41. umiestnenie v Top 10. V "malom" finále zdolala Kirchgasserová Fínku Tanju Poutiainenovú.

Medzi mužmi sa na radosť 30-tisícovej diváckej kulisy teši z víťazstva Nemec Felix Neureuther, ktorý vo veľkom finále zdolal Rakúana Marcela Hirschera, tretí skončil Francúz Alexis Pinturault.

Na novoročnú súťaž v bavorskej metropole sa kvalifikovalo v oboch kategóríách po 12 najlepších slalomárov. Doplnili ich štyria najlepší v celkovom poradí SP, ktorí sa do Mníchova nedostali cez slalom. Najmä u žien sa však niektoré slalomárky z druhej skupiny (8-15) vzdali účasti, takisto aj niektoré z horných poschodí celkového poradia.

Medzi mužmi sa na radosť 30-tisícovej diváckej kulisy teši z víťazstva Nemec Felix Neureuther, ktorý vo veľkom finále zdolal Rakúšana Marcela Hirschera, tretí skončil Francúz Alexis Pinturault. 

Na novoročnú súťaž sa kvalifikovalo v oboch kategóríách po 12 najlepších slalomárov. Doplnili ich štyria najlepší v celkovom poradí SP, ktorí sa do Mníchova nedostali cez slalom. Najmä u žien sa však niektoré slalomárky z druhej skupiny (8-15) vzdali účasti, takisto aj niektoré z horných poschodí celkového poradia.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies