Veronika Remišová v ostrom spore s Richardom Rašim. O čom sa hádajú?

NETKY.SK • 15 Júl 2022, 21:37 • 2 min
Veronika Remišová v ostrom spore s Richardom Rašim. O čom sa hádajú?

BRATISLAVA - Na sociálnej sieti Facebook sa do seba slovne pustili ministerka Remišová a opozičný politik Richard Raši.

slovakia

left justify in out

Rezort Veroniky Remišovej, rozbehol projekt v ktorom rozdal seniorom tablety. Podľa Aktualít, však sú tablety nefunkčné, zastaralé a bez Google služieb.Ide pritom o jeden z najväčších projektov vzdelávania v oblasti digitálnych trendov a technológií, ktorý má byť financovaný z Plánu obnovy. 

 

Dohromady má štát za 70 miliónov eur vyškoliť 172-tisíc seniorov. Po absolvovaní kurzu má každý z nich dostať tablet. V júni bola dokončená pilotná fáza projektu, v rámci ktorej prešlo kurzmi 1 188 seniorov.

 

Prečítajte si aj: Eduard Heger ubezpečuje Slovákov, že jeho vláda sa o nich vždy postará

 

img

 

Richard Raši, poslanec NR SR a spoluzakladateľ strany HLAS - sociálna demokracia, sa rozpísal na sociálnej sieti a tvrdí, že Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR, seniorov i štát okradlo. Jeho vyjadrenie vám prinášame v celom znení. 

 

Šmejdi sú tí, ktorí zarábajú a okrádajú bezbranných seniorov. Je to Veronika Remišová a niektorí jej úradníci, ktorí namiesto toho, aby dôchodcom zvýšili dôchodky, aby mali dostatok peňazí na jedlo, bývanie či energie, nakúpili pre nich zastarané tablety, na ktorých sa nedajú využívať aplikácie od Googlu a ktoré sú síce v záruke, ale výrobca k nim už neposkytuje bezpečnostné aktualizácie. Preto vyzývam všetkých šmejdov na Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR vrátane pani Remišovej, aby sa okamžite vzdali funkcií, nahradili škodu za nákup nepoužiteľných tabletov a odišli do zabudnutia. A tiež vyzývam predsedu vlády Hegera, aby 70 miliónov eur z plánu obnovy určený na nákup nepoužiteľných tabletov pre seniorov presunul na rekonštrukciu niektorej z regionálnych nemocníc. Takto pomôže seniorom podstatne viac." napísal Richard Raši. 

 

img

 

Ministerka Veronika Remišová taktiež reagovala na sociálnej sieti. Vo svojom vyjadrení pripomenula aj vlády Róberta Fica a Petra Pellegriniho. 

 

Pozor na klamstvá!

Som veľmi rada, že náš projekt školení v digitálnych zručnostiach pre seniorov pokračuje a stretáva sa s veľmi pozitívnou odozvou. Napriek tomu sa našli politici, ktorí síce pre seniorov nikdy neurobili nič, ale šíria nepravdivé informácie a klamstvá. Je zrejmé, že bývalý "digitálny líder" pán Raši ťažko znáša, ak sa peniaze využívajú na vzdelávanie a tablety pre seniorov- nie na predražené pochybné projekty. Tak to fungovalo za vlád Smeru a dnes ich vyšetruje NAKA a Európska prokuratúra. Spokojnosť seniorov s pilotnou fázou projektu je viac ako 98%, tablety fungujú, seniori si školenia pochvaľujú. Som veľmi rada, že sa práve vďaka projektu môžu vzdelávať v it zručnostiach. Nie, my nechceme seniorov len niekde zavrieť a kŕmiť tabletkami, ako rozprával hlas Smeru, pán Raši. Namiesto peňazí do vreciek súkromných firiem, podporujeme aktívny život našich seniorov.
A niekomu to veľmi vadí."
napísala Remišová. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Európska komisia nie je spokojná s tým, že Rusko netrpí dostatočne. Čakajú nás nové sankcie?


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona