Veronika Remišová utrpela ďalšiu porážku! Mládežnícka organizácia sa dištancovala od strany Za ľudí

NETKY.SK • 20 September 2021, 09:12 • 2 min
Veronika Remišová utrpela ďalšiu porážku! Mládežnícka organizácia sa dištancovala od strany Za ľudí

BRATISLAVA – Mládežnícka organizácia skritizovala vedenie strany Za ľudí. Hovoria o nedemokratickom prístupe jedného človeka.

slovakia

left justify in out

Členovia mládežníckej organizácie sa rozhodli skončiť so svojou podporou strany Za ľudí a ukončiť s ňou akékoľvek ďalšie vzťahy. Zároveň všetci členovia organizácie Mladí Za ľudí, ktorí boli aj členmi strany, ukončia svoje členstvo v strane Za ľudí. V tlačovej správe to uviedol predseda tejto organizácie Filip Bajtoš

 

Strana jedného človeka

Podľa neho pre členov a členky organizácie Mladí Za ľudí je neakceptovateľné, ako sa správala predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová a ďalší členovia vedenia strany pred a po odchode frakcie okolo Márie Kolíkovej do poslaneckého klubu SaS. Zároveň sa organizácia od tohto správania dištancuje.

„Strana Za ľudí podľa členov stratila svoju víziu vo forme centristickej a demokratickej alternatívy, ktorá bola plná schopných a kvalitných odborníkov a ľudí z regiónov. Členovia mládežníckej organizácie dnes stranu Za ľudí považujú za nedemokratickú stranu jedného človeka, ktorý z nej vytlačil akýkoľvek potenciál a v budúcnosti očakávajú jej zánik alebo splynutie s inou stranou,“ uviedol Bajtoš.

 

Súvisiaci článok: Sulík je odhodlaný udržať Kolíkovú vo funkcii. Hovorí, že matematika a fakty nepustia!

 

Za ľudí nie sú alternatívou Smeru
Rozhodnutie mládežníckej organizácie podľa Bajtoša nesúvisí len s konaním predsedníčky a ďalších členov predsedníctva strany navonok, ale rovnako s konaním týchto ľudí smerom do vnútra strany. Členovia organizácie sú presvedčení, že strana Za ľudí dnes už nepredstavuje alternatívu k mafiánskemu Smeru – sociálnej demokracie a zároveň strana už nedokáže chrániť verejný záujem pred správaním niektorých koaličných partnerov a vyvažovať ho.

 

„Aj preto členovia mládežníckej organizácie v máji vyzvali vedenie strany na predčasný snem, nakoľko bol jediným riešením, ako bolo v tom čase možné stranu zachrániť,“ doplnil Bajtoš.

Mládežnícka organizácia je evidovaná ako občianske združenie. V krátkom čase bude mať snem, na ktorom zmení svoj názov, poslanie, stanovy a dohodne sa podľa Bajtoša na ďalšom postupe presadzovania rozumných riešení problémov, ktoré trápia mladých, avšak už v inej podobe, než pod značkou Za ľudí.


Prečítajte si tiež: Matovič nepristúpi na návrh Sulíka. Ponechaním Kolíkovej vo funkcii, príde SaS o ministerstvo



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies