Veronika Remišová: SR a členské štáty EÚ čakajú najbližšie obdobie veľké výzvy

NETKY.SK • 9 Máj 2020, 14:37 • 2 min
Veronika Remišová: SR a členské štáty EÚ čakajú najbližšie obdobie veľké výzvy

BRATISLAVA - Slovensko a členské štáty Európskej únie (EÚ) čakajú v najbližšom období veľké výzvy.

slovakia

left justify in out

Spoločnými silami musia zvládnuť následky pandémie, stabilizovať ekonomiku, zabrániť strate pracovných miest a priblížiť sa k európskej kvalite života. Uviedla to podpredsedníčka vlády pre investície a informatizáciu Veronika Remišová (Za ľudí) pri príležitosti sobotného Dňa Európy.

 

EÚ ako spoločenstvo národov je podľa Remišovej prostriedkom k prosperite, stabilite, slobode a demokracii. Podotkla, že je potrebné "zásadným spôsobom zjednodušiť procesy a odstrániť byrokraciu". "Slovensko je pripravené byť hrdým a konštruktívnym hlasom zdravého rozumu, na ktorý sa partneri môžu spoľahnúť," povedala podpredsedníčka.

 

Predseda výboru Národnej rady pre európske záležitosti Tomáš Valášek (Za ľudí), upozornil, že Slovensko by nemalo brať členstvo v EÚ na ľahkú váhu. "Príliš málo Slovákov podľa neho vie, aké výhody členstva v EÚ plynú. Príliš veľa si myslí, že v EÚ sme tak trochu do počtu. Nie je to pravda - je aj v našich silách presadiť v EÚ to svoje. Chce to venovať jej pozornosť z najvyšších úrovní vlády, naplno využiť talent Slovákov nielen v diplomacii, ale vo všetkých častiach vlády a európskych inštitúcií a mať jasno v tom, akú Európsku úniu chceme,“ skonštatoval Valášek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona