Veronika Remišová sa v symbolický deň veľmi raduje. Splnil sa jej tento sen

NETKY.SK • 9 December 2020, 20:41 • 2 min
Veronika Remišová sa v symbolický deň veľmi raduje. Splnil sa jej tento sen

Predsedníčka vládnej strany Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová pogratulovala ďalšej zástupkyni strany vo vláde Márii Kolíkovej.

slovakia

left justify in out

Z dielne ministerstva spravodlivosti je totiž novela ústavy, ktorá sa v stredu podarila schváliť v parlamente. Veronika Remišová napísala na sociálnej sieti, že ide o „veľké víťazstvo na ceste k spravodlivému Slovensku bez korupcie“.

 

 

Teší sa, že Slovensku sa podaril tento dôležitý krok v prospech dobrých zmien v justícii. „Parlament pred malou chvíľou schválil prvú veľkú reformu tejto vlády – novelu ústavy, ktorú navrhla a presadila strana ZA ĽUDÍ a ministerka spravodlivosti Mária Kolíková,“ vysvetlila Remišová a dodala, že takto sa výrazne smeruje k očisty spravodlivosti.

 

A stalo sa tak „práve v deň, keď si pripomíname Medzinárodný deň boja proti korupcii“. Podľa vicepremiérky Remišovej ide o dôležitý symbol aj pre ňu osobne. „Pretože do politiky som vstúpila s osobnou misiou – bojovať za spravodlivé Slovensko bez korupcie a dobre fungujúci štát,“ uzavrel s tým, že sa poďakovala každému členovi parlamentu, ktorý zahlasoval za túto zmenu. Remišová dokonca natočila video, v ktorom sa taktiež poďakovala.

 

Zdôraznila, že reforma bude znamenať aj zamedzenie možnosti sudcovi mať nenáležité výhody. AJ preto vznikne správny súd, ktorý bude riešiť aj disciplinárne prehrešky sudcov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies