Veronika Remišová pritvrdzuje voči Márii Kolíkovej. Verejnosti pripomenula, v ktorej vláde sedela!

NETKY.SK • 9 Jún 2021, 09:22 • 2 min
Veronika Remišová pritvrdzuje voči Márii Kolíkovej. Verejnosti pripomenula, v ktorej vláde sedela!

BRATISLAVA – Predsedníčka strany Za ľudí vyzvala frakciu okolo Márie Kolíkovej k návratu práci a ukončenie vnútrostraníckych sporov.

slovakia

left justify in out

Vicepremiérka a predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová v relácii televízie Markíza Na Telo vysvetľovala aktuálnu situáciu a rozkol v strane. Hneď v úvode rozhovoru priblížila, že v strane vznikli dve krídla. 

 

Strana sa rozdelila na dva tábory

„Jedno krídlo je frakcia ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej a druhé krídlo tvoria členovia, ktorí si nevedia pani ministerku predstaviť v čele strany,“ priblížila Remišová.

 

Ústredným bodom sporov je zlé riadenie počas koaličnej krízy, ktoré jej vyčítajú jej stranícky kolegovia. Skupina okolo Kolíkovej požaduje zvolanie snemu, kde by sa rozhodlo o novom vedení strany, čo však Remišová zatiaľ odmieta. 

 

Za hlavný rozpor vo vnímaní medzi dvoma tábormi je podľa jej predsedníčky rozdielne vnímanie koaličnej krízy. Kolíková požadovala udržanie štvorkoalície s SaS, pričom vicepremiérka počítala aj vytvorenie možnej trojkoalície len, aby nedošlo k predčasným voľbám. Remišová pripustila, že počas vládnej krízy rokovala s partnermi o všetkým možnostiach ako udržať vládu pokope. 

 

Predsedníčka pritom prízvukovala, že všetky podmienky Za ľudí boli koaličnými partnermi splnené. Ďalšou vecou, ktorú predsedníčke strany jej kolegovia vyčítajú je jej rozhodnutie odvolať generálneho manažéra strany Romana Krpelana.

 

Kým frakcia okolo Kolíkovej hovorí o odstraňovaní nepohodlných ľudí, vicepremiérka rozhodnutie obhajuje tým, že bývalá pravá ruka exprezidenta Andreja Kisku stratila dôveru členov pre viaceré prešľapy.

 

Dodala, že s Krpelanom sa pokúšala stretnúť opakovane, ten sa však na stretnutie odmietal dostaviť, pretože sa obával svojho odvolania. Následne ho teda odvolala elektronickou formou. 

 

Prečítajte si tiež: Juraj Šeliga nemá aktuálne záujem o post predsedu strany Za ľudí

 

Kolíková bola vo vláde Smeru-SD

Remišová je presvedčená, že vnútrostranícke spory by nemali byť pertraktované na verejnosti tak, ako to robí krídlo okolo ministerky spravodlivosti. Vicepremiérka si vie predstaviť, že kompromisným riešením by mohlo byť navrhnutie bývalého podpredsedu parlamentu Juraja Šeligu za vhodného kandidáta na predsedu Za ľudí. 

 

Veronika Remišová upozornila aj na skutočnosť, že pokým ona roky bojovala proti vláde strany Smer-SD a odkrývala rôzne kauzy, Mária Kolíková bola jej súčasťou ako štátna tajomníčka na rezorte spravodlivosti pod vedením bývalej ministerky Lucii Žitňanskej.  

 

"Počas vlády Roberta Fica som bola v opozícii a bojovala som proti ľuďom, ktorí sú dnes vyšetrovaní a mnohí z nich sa už priznali k rôznej trestnej činnosti a končia vo väzbe. Mária Kolíková v tom istom čase sedela na ministerstve spravodlivosti ako štátna tajomníčka a na vláde si s Robertom Ficom a Robertom Kaliňákom podávala ruky. Bolo to v čase, keď sa diali najhoršie kauzy bývalej garnitúry," vyjadrila sa Veronika Remišová pre Postoj. 

 

Doplnila, že pre stranu by bolo najlepšie zrušiť frakciu a pokúsiť sa nájsť riešenie súčasnej krízy. „Bola by som veľmi rada, keby sa frakcia rozpustila a keby sme sa vrátili k poslaniu a hodnotám, kvôli ktorým sme boli zvolení a kvôli ktorým nám dali ľudia dôveru. Teda k práci pre ľudí. Bola by som rada, keby sme sa vrátili k zmieru a jednote,“ skonštatovala Remišová. 

 

Veronika Remišová povedala, že je pripravená na všetky možné scenáre. Nevylúčila ani návrat do parlamentu či vzdanie sa funkcie podpredsedníčky vlády. Zároveň vylúčila, že by v nadchádzajúcich parlamentných voľbách kandidovala za hnutie OĽaNO. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Mária Kolíková: Bola by som veľmi rada, keby Veronika Remišová bola súčasťou strany



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies