Veronika Remišová: Od Generálnej prokuratúry čakáme spravodlivý prístup ku všetkým kauzám

NETKY.SK • 27 Október 2021, 12:32 • 2 min
Veronika Remišová: Od Generálnej prokuratúry čakáme spravodlivý prístup ku všetkým kauzám

BRATISLAVA - Vicepremiérka a ministerka pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu Veronika Remišová vyhlásila po stredajšom rokovaní vlády, že očakáva spravodlivosť.

slovakia

left justify in out

"Zo strany Generálnej prokuratúry SR očakávame spravodlivý prístup ku všetkým kauzám, či sa týkajú alebo netýkajú predsedu Smeru-SD Roberta Fica," povedala Remišová.

 

img

 

Reagovala tak na generálneho prokurátora Maroša Žilinku, ktorý dal preveriť únik medializovaných videí, ktoré zachytávajú stretnutia Fica, exministra vnútra Roberta Kaliňáka, obhajcu obvineného bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara Mareka Paru, podnikateľa Miroslava Bödöra a syna Tibora Gašpara na poľovníckej chate.

 

img

 

"Sme za to, aby sa úniky informácií zo spisov riadne vyšetrovali. Nemôže to však byť tak, že generálny prokurátor spustí vyšetrovanie len vtedy, keď sa to práve hodí Ficovi a jeho družine. Vtedy, keď sú úniky zo spisov, ktoré sa im nehodia, tak vtedy o ňom nepočuť a nie je spustené žiadne vyšetrovanie," skonštatovala Remišová.

 

 

Prečítajte si: Zverejnené videá z chaty poriadne rozvírili situáciu! Reagovali viacerí politici

 

Generálny prokurátor v utorok 26. 10. vyhlásil, že zverejňovanie dôkazov a informácií zo spisov v prípravnom konaní mimo zákonného rámca považuje za absolútne neprípustnú snahu o ovplyvňovanie orgánov činných v trestnom konaní a súdov pred ich rozhodovaním. "Za snahu o marenie vyšetrovania, ale aj snahu o manipulovanie verejnej mienky," uviedol Žilinka.

 

Generálna prokuratúra má pre uniknuté videá podozrenie, že došlo k naplneniu skutkových podstát trestných činov zneužívania právomocí verejného činiteľa a marenia spravodlivosti.

 

Súvisiaci článok: Advokát Para reaguje na zverejnené videá: Je zarážajúce, že sa sleduje obhajoba a opoziční politici!

 

Prokuratúra v pondelok 25. 10. informovala, že dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry doplnil svoj návrh na predĺženie väzby obvinených v rámci akcie Očistec o obrazovo-zvukové záznamy. Tie majú potvrdzovať snahy viacerých osôb z prostredia politiky, podnikania a advokácie ovplyvňovať trestné stíhania najzávažnejších trestných káuz. Následne boli medializované videá s Ficom, Kaliňákom, Parom, Bödörom a synom Tibora Gašpara.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies