Veronika Remišová neustúpi frakcii ministerky Kolíkovej. Snem strany Za ľudí nezvolá!

NETKY.SK • 28 Júl 2021, 20:33 • 2 min
Veronika Remišová neustúpi frakcii ministerky Kolíkovej. Snem strany Za ľudí nezvolá!

BRATISLAVA – Predsedníctvo strany Za ľudí rozhodlo, že nezvolá mimoriadny snem. Uviedla to počas stretnutia strany Za ľudí jej predsedníčka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej vysvetlila, členovia túto otázku pokladajú za uzavretú, pretože predsedníctvo je jediným orgánom, ktoré môže zvolať mimoriadny snem. 

 

Žiadny snem nebude

Dodala, že členovia predsedníctva vyzvali skupinu ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí), aby  dodržiavali pravidlá fungovania strany a zároveň, aby sa členovia strany sústredili na svoju prácu.

Podľa Remišovej je dobré, že túto debatu majú vyriešenú a môžu stranu „postaviť na nohy“ a venovať sa úlohám, ktoré im vyplývajú z ich volebného programu a programového vyhlásenia vlády.

 

img

 

Predsedníčka zároveň odmietla, že by niekoho vyzývala na odchod zo strany. Dodala však, že ak niekto chce pokračovať v rozbíjaní strany, môže to robiť mimo nej.

 

Vicepremiérka podotkla, že poslanecký klub Za ľudí má v súčasnosti v parlamente desať poslancov, ak by sa táto situácia zmenila, pripúšťa diskusiu o udržaní si postu ministerky. Tiež potvrdila, že prijímajú 50 nových členov v regiónoch

 

Prečítajte si tiež: Kolíková a jej frakcia nevysvetlili, prečo sa začali snažiť o funkcie na čele strany

 

Kolíková sa obráti na rozhodcovskú komisiu

Ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková počas predsedníctva pre médiá uviedla, že Remišová nedala hlasovať o návrhu primátora mesta Nitra a poslanca Národnej rady SR Mareka Hattasa (Za ľudí), ktorý súvisel so zvolaním mimoriadneho snemu v súlade so stanovami a konkrétnym termínom s tým, že "ona má výslovné oprávnenie navrhovať uznesenia pre predsedníctvo".

 

Podľa Kolíkovej to je v rozpore so stanovami. Ministerka spravodlivosti sa preto chce obrátiť na rozhodcovskú komisiu, aby poskytla výklad stanov k danej situácii.

 

img

 

Dodala, že o všeobecnom návrhu, či je predsedníctvo za zvolanie mimoriadneho snemu, hlasovalo 11 členov predsedníctva proti, desať bolo za a Veronika Remišová sa zdržala.

 

„Je zrejmé, že ak by nedošlo k mocenským zmenám, tak by toto hlasovanie dopadlo inak,“ povedala Kolíková.

Predsedníctvo strany Za ľudí sa ešte neskončilo a členovia pokračujú v rokovaní o ďalších bodoch.
 

Mohlo by vás zaujímať: Budúcnosť strany Za ľudí je otázna, vraj to odštartoval Andrej Kiska



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies