Veronika Remišová: Na pomoc základným umeleckým školám v čase pandémie pôjde 20 miliónov eur

NETKY.SK • 29 Marec 2021, 12:24 • 2 min
Veronika Remišová: Na pomoc základným umeleckým školám v čase pandémie pôjde 20 miliónov eur

SLOVENSKO - Existenciu základných umeleckých škôl ohrozujú dopady koronakrízy. Práve podpora udržania zamestnanosti v základných umeleckých školách je hlavným cieľom vyzvania, ktoré schválila Veronika Remišová.

slovakia

left justify in out

Rozvoj talentov a zmysluplné voľnočasové aktivity pre deti a mládež už celé desaťročia zabezpečujú základné umelecké školy. Ich existenciu však teraz ohrozujú dopady koronakrízy „Udržanie zamestnanosti v tejto náročnej dobe je pre nás prioritou. V ohrozenej skupine sa ocitli tiež zamestnanci základných umeleckých škôl, ktorých poslaním je rozvíjať umelecké talenty našich detí a podporovať ich vo voľnočasových aktivitách. V čase platnosti pandemických opatrení je však činnosť ZUŠ-iek obmedzená, a preto im teraz prichádzame na pomoc,“ uviedla Remišová.

 

img

 

Jej ministerstvo plní úlohu Centrálneho koordinačného orgánu pre Európske investičné a štrukturálne fondy. Vyhlasovateľom vyzvania vo výške 20 miliónov eur z Operačného programu Ľudské zdroje je ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny. Projekt Podpora udržania zamestnanosti v základných umeleckých školách v čase vyhlásenej krízovej situácie pomôže ochrániť pracovné miesta učiteľov v základných umeleckých školách a tým zároveň stabilizuje sieť ZUŠ-iek na Slovensku.

 

Mohlo by vás zaujímať: Budúci premiér Heger má podporu v predsedníctve i poslaneckom klube

Už v marci 2020 sa pre pandémiu ochorenia COVID-19 zavrelo množstvo škôl a školských zariadení a medzi najviac ohrozené sa dostali práve základné umelecké školy. Európske zdroje umožnia v rámci rozšírenej Prvej pomoci podporiť približne 6 000 zamestnancov pracujúcich na 700 základných umeleckých školách, vrátane ich pobočiek. Podpora z vyzvania pôjde vo forme finančného príspevku na úhradu časti mzdových nákladov vo výške 80% hrubej mesačnej mzdy na jedného zamestnanca na mesiac.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona