Veronika Remišová: Koronu tu určite budeme mať aj na budúci rok. Lockdown nie je riešením

NETKY.SK • 24 November 2021, 11:11 • 2 min
Veronika Remišová: Koronu tu určite budeme mať aj na budúci rok. Lockdown nie je riešením

BRATISLAVA - Prísne obmedzenia bez zvýhodnenia ľudí chránených očkovaním by mohli podľa Veroniky Remišovej výrazne znížiť motiváciu ľudí očkovať sa, čo by situáciu na Slovensku iba zhoršilo.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Spomenula to vicepremiérka Veronika Remišová na sociálnej sieti. Zdôraznila, že lockdown iba odsúva obete a utrpenie o niekoľko mesiacov. Jeho jediným cieľom je podľa nej uľahčiť momentálnu situáciu preťaženým nemocniciam.

 

img

 

"Koronu tu určite budeme mať aj na budúci rok. Lockdown nie je riešením, je len dočasným a krátkodobým, navyše mimoriadne nákladným, opatrením, ktoré situáciu odsúva o pár mesiacov neskôr. Keďže nechceme riešiť stále sa opakujúce vlny pandémie, potrebujeme systematické riešenie a tým je očkovanie," vyjadrila Remišová.

 

Očkovanie je podľa nej jediné dlhodobo účinné riešenie. Presadzuje preto, aby akékoľvek navrhované opatrenia boli zároveň motiváciou k očkovaniu, inak sú podľa nej z dlhodobého hľadiska neúčinné. Zároveň chce, aby opatrenia zjednodušovali život očkovaným. Práve tí podľa nej chránia nemocnice a pracovné miesta.

 

"Dnes vidíme, aká bola naša snaha dôležitá, keďže Slovensko momentálne čelí aj pandémii dezinformácií. Dvaja bývalí premiéri podkopávajú očkovanie aj všetky opatrenia a tým posielajú ľudí, ktorí im dôverujú, do nemocnice, prípadne do márnice. Slovensko ešte nikdy nemalo takých sabotérov v opozícii ako je Peter Pellegrini a Robert Fico."

 

Podľa Remišovej je potrebné podporovať konštruktívne a rozumné opatrenia. V súvislosti s možným zatváraním škôl Remišová uviedla, že školy by sa mali zatvárať posledné a otvárať prvé. "Budem presadzovať, aby školy zostali otvorené. Videli sme to aj minulý rok, že žiakov a študentov nevykompenzujete tým, že im dáte finančné kompenzácie. Straty, ktoré oni počas roka zažívali, tie sa nedajú vykompenzovať. Školy by mali zostať otvorené," vyhlásila vicepremiérka.

 

img

 

Zároveň dodala, že ochorenie sa šíri najmä v zamestnaní. "Presadzujeme, aby v zamestnaní platil režim OTP, a aby testovanie bolo minimálne dvakrát za týždeň," dodala.

Vláda v stredu rozhoduje o podobe avizovaných sprísnených pandemických opatrení.

 

"Musíme všetci spoločne urobiť všetko preto, aby sme počet nových infekcií čo najskôr znížili. Obmedzili čo najviac nechránené kontakty v práci, v škole aj v rodine. Pretože to sú tri hlavné cesty rýchleho šírenia vírusu. Ďakujem vám, že dodržiavate opatrenia a chránite tak všetkých ľudí na Slovensku," dodala.
 

Možno vás zaujme: Komplikácia pri očkovaní. Miesto si záujemcovia o vakcínu vybrať nemôžu

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies