Veronika Rabada vydáva album Koleda, predstaví ho na koncertoch

NETKY.SK • 9 December 2018, 10:38 • 2 min
Veronika Rabada vydáva album Koleda, predstaví ho na koncertoch

BRATISLAVA - Speváčka Veronika Rabada vydala nový vianočný album, ktorému dala názov Koleda s Veronikou Rabada. Prichádza s ním po vydaní debutového albumu Lúka, keď ho stihla nahrať medzi koncertovaním doma aj v zahraničí. Novinka ponúka 13 piesní, medzi nimi Narodil sa nám spasiteľ, Nesiem vám noviny, Daj Boh šťastia či Tichá noc. TASR informoval PR manažér Rado Mešša.

slovakia

left justify in out

"Už veľmi dávno som uvažovala o tom, že by bolo skvelé mať vlastný vianočný album. Ešte v predošlej kapele som často navrhovala, aby sme sa pustili do vianočných vecí, no vtedy sa to nestretlo s pochopením. Teraz som všetkých nenápadne dotlačila k tomu, aby sme už minulé leto začali skúšať vianočné pesničky a oplatilo sa to," s radosťou vysvetľuje speváčka.

 

"Výber piesní som mala hneď jasný. U nás doma každé Vianoce hrala jedna a tá istá audio kazeta, až dovtedy, kým som ju niekomu nepožičala a nevrátila sa späť. Tie piesne boli také krásne a tak veľmi našim doma chýbali, že som si na ne pospomínala a pustili sme sa do práce. Urobili sme rôzne úpravy, každý niečím prispel, až z toho vzniklo podľa mňa veľmi milé CD Koleda s Veronikou Rabada. Keďže som sa zároveň pustila do organizácie vlastného vianočného turné, ktoré je finančne veľmi náročné, nezostali nám už financie na vydanie albumu, aj keď už bol takmer nahratý. A keď sme to už chceli odložiť na neskôr, tak nám osud do cesty poslal skvelého človeka, ktorý podporil vydanie a vďaka nemu sa môžeme z albumu tešiť už tento rok," dodala.

 

Na albume Koleda s Veronikou Rabada je 13 skladieb. Väčšinou sú to upravené známe a menej známe koledy. Do dvoch pôvodne poľských kolied preložila a upravila text poetka Silvia Kaščáková. Album prináša aj jednu novú autorskú skladbu Niečo z pece, niečo z komory. Text k nej napísala Kaščáková a hudbu spolu s Veronikou Rabada zložil Zoltán Sallai, klávesák z kapely No Name a Veronikin kolega učiteľ na košickom konzervatóriu.

 

"So Zolim sme to skladali cez prestávky v škole. Na skúške sa do toho ešte pustili moji chlapci Mišo Brandys, Lukáš Kolivoška, Lukáš Hirko, Lukáš Krivda a Daniel Kočiš, akordeónom to pozdvihla Majka Šabáková a na úplný záver sme do toho zapojili aj slovenského multiinštrumentalistu Žiarislava. Ale s touto skladbou sa spája oveľa dlhší príbeh," hovorí o vzniku novej skladby Veronika.

 

Spolu s albumom sa do éteru dostáva aj videoklip ku skladbe Pokoj vám. "Klip vznikol úplne spontánne. Na albume som dala priestor aj Gabrielovi Silvayovi, skvelému huslistovi a frontmanovi kapely Silband. Ponúkla som mu úpravu skladby Pokoj vám. On ponuku prijal a urobil to krásne. Jeden verš do nej narecitoval známy herec Marek Majeský a je z toho nádherná skladba, ktorá Gabiho nadchla a rozhodol sa sám natočiť k nej klip. Tak asi v priebehu týždňa sme zohnali priestor Dominikánsky kostol v Košiciach, kde sme opäť mali šťastie na dobrých ľudí, zabezpečili sme techniku, Gabi napísal scenár, ja som pozbierala všetky deti z rodiny a z kapely na komparz. Krásne šaty nám požičala návrhárka Mišena Juhász. Nakrúcanie nebolo vôbec ľahké. Keďže sme potrebovali prázdny kostol, museli sme točiť dosť neskoro večer a deti už boli veľmi unavené. Podplácali sme ich čím sa dalo, aby sa usmievali a otvárali ústa. Behala som okolo nich a snažila sa ich povzbudiť. Ale nakoniec to všetko dopadlo dobre a teším sa na reakcie divákov," opísala vznik klipu Veronika.

 

Začiatkom adventu rozbehla speváčka sériu vianočných koncertov s názvom Koleda s Veronikou Rabada. Na vystúpeniach odznejú hlavne koledy a vianočné piesne vo vlastných úpravách. Všetci návštevníci koncertov turné získajú k vstupenke aj špeciálny vianočný darček – CD so šiestimi skladbami, budú nimi tri piesne z debutového albumu Lúka a tri živé záznamy z minulých vianočných koncertov. Na turné bude exkluzívne k dispozícii aj nový vianočný album Koleda s Veronikou Rabada.

 

Turné Koleda s Veronikou Rabada pokračuje v nedeľu v Humennom, ďalšími zastávkami budú Kremnica (14.12.), Trenčín (15.12.), Levice (16.12.), Stropkov (27.12.), Banská Štiavnica (6.1.), Banská Bystrica (7.1.), Prešov (8.1.) a Vranov nad Topľou.(9.1.).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies