Veriteľský výbor vrátil Váhostavu-SK plán reštrukturalizácie

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 18:50 • 2 min
Veriteľský výbor vrátil Váhostavu-SK plán reštrukturalizácie

BRATISLAVA - Veriteľský výbor vrátil stavebnej spoločnosti Váhostav-SK návrh reštrukturalizačného plánu. Informáciu Denníka N pre TASR potvrdil hovorca firmy Tomáš Halán.

slovakia

left justify in out

"Váhostav zapracuje pripomienky členov Veriteľského výboru a v zákonnej 15-dňovej lehote opätovne predloží návrh reštrukturalizačného plánu," avizoval Halán.
     

Váhostav-SK pred týždňom informoval, že chce v rámci reštrukturalizácie splatiť stavebným firmám a živnostníkom 15 % z dlžných peňazí. To by predstavovalo 15,7 milióna eur. Zabezpečení veritelia, ktorými sú predovšetkým banky, by mali dostať 100 % svojich záväzkov. Celkovo by tak mal Váhostav-SK v rámci reštrukturalizácie splatiť 32,3 % zo svojich dlhov, čo predstavuje 43,9 milióna eur. Všetky dlhy spoločnosti sú pritom vo výške viac ako 136 miliónov eur.
     

Pôvodný návrh reštrukturalizačného plánu pripravila správkyňa reštrukturalizácie v spolupráci s firmou Váhostav-SK. Veriteľský výbor mal od pondelka 23. marca 15 dní na to, aby rozhodol o tom, či takýto plán prijme, alebo nie. Tvorí ho päť subjektov - banky Slovenská sporiteľňa, ČSOB a Tatra banka, stavebná firma Doprastav a spoločnosť Lomark.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies