Veriteľský výbor Carrefouru schválil návrh plánu reštrukturalizácie

NETKY.SK • 20 August 2016, 06:55 • 2 min
Veriteľský výbor Carrefouru schválil návrh plánu reštrukturalizácie

BRATISLAVA - Veriteľský výbor spoločnosti Retail Value Stores, a. s., (RVS), prevádzkujúcej na Slovensku reťazec Carrefour, schválil dnes návrh plánu reštrukturalizácie, ktorý neráta s vyššou mierou uspokojenia veriteľov, ako bolo v pôvodnom návrhu, teda s 3 % z hodnoty pohľadávok.

slovakia

left justify in out

Za plán reštrukturalizácie hlasovali traja členovia výboru, dvaja boli proti. Potvrdil to dnes pre TASR reštrukturalizačný správca RVS Ladislav Barát.

 

"Reštrukturalizačné konanie ide ďalej, hlasovanie prebehlo tak, že nadpolovičná väčšina členov výboru hlasovala za prijatie plánu, pomer hlasov bol tri ku dvom. Proti prijatiu plánu boli Pivovary Topvar a Unilever. Za prijatie plánu bola Kofola, Mäsokombinát Polička a Berto," priblížil Barát.

 

Zdôraznil, že počítajúc 20. augustom by sa mala najneskôr do 30 dní konať tzv. schvaľovacia schôdza veriteľov spoločnosti, ktorých je vyše 400. "Percento (uspokojenia) zostáva také isté, ako bolo doteraz komunikované, čiže 3 % zo zistenej sumy pohľadávok veriteľov, ktoré si uplatnili," doplnil.

 

"Pribudla tam ďalšia alternatíva spočívajúca v tom, že súčasní 80-% akcionári spoločnosti (dlžníka), ktorí počas reštrukturalizácie vstúpili kapitálovo do spoločnosti, sa chcú dištancovať od nejakých predchádzajúcich lapsusov spoločnosti," upozornil.

 

Prílohou plánu (reštrukturalizácie) je podľa Baráta verejný prísľub týchto dvoch akcionárov, že budú financovať prípadné súdne spory, pokiaľ by sa niektorí z veriteľov prihlásených do reštrukturalizácie rozhodli zriadiť si nejaké občianske združenie alebo spoločnosť, ktorá by ich zastupovala pri súdnych sporoch.

 

"Treba povedať, že veľa veriteľov obnovilo obchodnú spoluprácu a dodáva tovar do RVS. Takže je to pozitívny signál, ktorý nie je formálny, čo sa týka reštrukturalizácie, vzhľadom na to, že obchodná činnosť sa postupne obnovuje. Dohodnutí sú 130 veritelia, ktorí už reťazcu začali dodávať. Približne 200 veriteľov ešte čaká, ako sa vyvinie reštrukturalizácia. Je veľký predpoklad, že možno polovica, možno viac veriteľov, ktorí dnes váhajú, čaká na rozhodnutie veriteľského výboru a opäť začne dodávať. Ktorí začali dodávať (tovar), už dostávajú platby načas," dodal správca reštrukturalizácie RVS.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies