Veritelia rokujú s Gréckom o plnení podmienok

NETKY.SK • 21 Október 2015, 11:28 • 2 min
Veritelia rokujú s Gréckom o plnení podmienok

ATÉNY - Grécko a zástupcovia veriteľských inštitúcií v stredu začali rozhovory o pokroku krajiny pri plnení podmienok medzinárodnej úverovej dohody v celkovom objeme 86 mld. eur.

slovakia

left justify in out

Vláda v Aténach plánuje hodnotiaci proces uzavrieť počas budúceho mesiaca a s veriteľmi chce následne rokovať o zmiernení podmienok splácania verejného dlhu. Grécky parlament minulý týždeň schválil reformy vrátane zvýšenia dôchodkového veku a zdravotných odvodov. Poslanci tiež odhlasovali zrušenie väčšiny benefitov spojených s predčasným odchodom do dôchodku a opatrenia na zamedzenie daňových únikov. Ďalšia fáza reforiem počíta so zdaňovaním farmárov a súkromných škôl, ako aj so zlúčením penzijných fondov.


Opatrenia musia Atény prijať ako podmienku pre vyplatenie zostávajúcich 3 mld. eur z úverovej tranže v celkovom objeme 23 mld. eur. Z tejto sumy už veritelia uvoľnili 10 mld. a ďalších 10 mld. vyčlenili na pokrytie nákladov rekapitalizácie gréckych bánk.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona