Veritelia očakávajú, že Grécko nesplní rozpočtové ciele

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 08:28 • 2 min
Veritelia očakávajú, že Grécko nesplní rozpočtové ciele

BERLÍN - Trojka medzinárodných veriteľov Grécka pripúšťa, že Aténam sa nepodarí splniť tohtoročný cieľ v oblasti prebytku primárneho rozpočtu. Informoval o tom magazín Der Spiegel s odvolaním sa na zdroj z prostredia veriteľov.

slovakia

left justify in out

Do bilancie primárneho rozpočtu sa nezarátavajú náklady spojené s obsluhou dlhu. Bývalý grécky vládny kabinet minulý rok vyhlásil, že Grécko dosiahne v roku 2015 primárny prebytok na úrovni troch percent hrubého domáceho produktu (HDP). "Pravdepodobne z toho nezostane nič," povedal zdroj magazínu Der Spiegel v reakcii na tento údaj. Podľa magazínu sa finančná situácia Grécka od januára pre nedostatok reforiem zhoršila.


Hovorca nemeckého ministerstva financií odmietol na tieto správy reagovať. Odhadol však, že diera v gréckych financiách sa zväčšila na úroveň do 20 mld. eur.


Grécky vládny predstaviteľ v piatok informoval, že Grécko veriteľom zaslalo zoznam reforiem, v ktorom prisľúbilo, že dosiahne v tomto roku malý rozpočtový prebytok. Zoznam reforiem odhaduje prebytok primárneho rozpočtu vo výške 1,5 % HDP v roku 2015 a hospodársky rast vo výške 1,4 %.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona