Veritelia Horizontu Slovakia dostali z pohľadávok 4,5 percenta

NETKY.SK • 23 Január 2013, 12:52 • 2 min
Veritelia Horizontu Slovakia dostali z pohľadávok 4,5 percenta

Veritelia Horizontu Slovakia dostali z pohľadávok 4,5 percenta - Zaujímavosti Od polovice novembra do vlaňajších Vianoc vyplácal správca konkurznej podstaty pohľadávky veriteľom zaniknutého nebankového subjektu Horizont Slovakia. Veriteľov je približne 44

slovakia

left justify in out

imgOd polovice novembra do vlaňajších Vianoc vyplácal správca konkurznej podstaty pohľadávky veriteľom zaniknutého nebankového subjektu Horizont Slovakia.

Veriteľov je približne 44.300 a dostali necelých 4,5 percenta z prihlásenej pohľadávky. Pre TASR to povedal správca konkurznej podstaty Horizontu Vladimír Bajtoš. 

Peniaze zatiaľ nedostalo 8000 až 9000 veriteľov, pretože podľa Bajtoša nenahlásili zmenu mena, adresy alebo zomreli a dedičia sa k nároku neprihlásili. "Teraz sa riešia takého problémy," povedal. Peniaze však podľa neho neprepadnú, veritelia sa o ďalšom postupne môžu informovať na telefónnom čísle 055/6233640 alebo na e-mailovej adrese horizont.slovakia@gmail.com. Bajtoš upozornil, že je správcom konkurznej podstaty Horizontu, nie iných nebankových subjektov. "Mohutne sa hlásia aj ľudia z BMG, musím im vysvetľovať, že to je samostatný právny subjekt a je tam iný správca konkurznej podstaty," povedal.

Konkurz nebankovkového subjektu Horizont Slovakia vyhlásil košický Krajský súd v máji 2002. Prihlásilo sa vyše 47.000 veriteľov s pohľadávkami, ktoré spolu presahovali 11 miliárd korún. Medzi uznaných 44.300 veriteľov bolo podľa Bajtoša rozdelených 15,2 milióna eur. V konkurze sa podarilo získať 17,9 milióna eur, rozdiel išiel na náklady konkurzu a odmeny. Podľa Bajtoša sa peniaze pre veriteľov podarilo získať predajom nehnuteľností Horizontu v Bratislave a v Košiciach, asi 40 automobilov, peniaze priniesli aj obchodné podiely nebankového subjektu v iných spoločnostiach, ale napríklad aj úroky z už získaných peňazí v konkurze.

Proces v kauze tunelovania nebankových subjektov Horizont Slovakia a BMG Invest sa na Špecializovanom trestnom súde stále neskočil. V apríli 2007 odsúdili Jozefa M. na 12-ročný trest odňatia slobody, Dávida B. na 11 rokov a Patrika P. na desať rokov väzenia. Najvyšší súd SR neskôr verdikt zrušil a pojednávanie na nižšom súde odvtedy pokračuje. Obžalovaní sú v súčasnosti na slobode, okrem Dávida B., ktorý si odpykáva päťročný trest za spreneveru.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies