Veritelia burzy Mt. Gox môžu predkladať svoje žiadosti aj elektronicky

NETKY.SK • 25 August 2018, 19:30 • 2 min
Veritelia burzy Mt. Gox môžu predkladať svoje žiadosti aj elektronicky

TOKIO – Veritelia už nefungujúcej burzy Mt. Gox odteraz môžu začať predkladať svoje žiadosti o odškodnenie v novoschválenom rehabilitačnom procese.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Správca konkurznej podstaty Mt.Gox Nobuaki Kobayashi oznámil, že pre veriteľov už funguje elektronický systém podávania žiadostí, bez ohľadu na to, či predložili svoje pohľadávky v predchádzajúcom konkurznom konaní.

 

Veritelia slávili jeden úspech už v júni, keď okresný súd v Tokiu prekvalifikoval bankrot burzy do občianskeho rehabilitačného procesu. Najdôležitejšia zmena v tomto rozhodnutí súdu je, že veritelia dostanú svoje Bitcoiny namiesto finančného odškodnenia vo výške hodnoty BTC začiatkom roka 2014, keď burza išla do krachu.

 

img

 

Kobayashi oznámil, že veritelia majú svoje žiadosti predložiť do 22. októbra. Klienti Mt.Gox, ktorí už zabudli svoje prihlasovacie údaje, môžu posielať svoje žiadosti písomne na adresu v Tokiu, ktorú určí správca Kobayashi.

 

Mt. Gox bola svojho času najväčšia bitcoinová burza na svete a baknrot vyhlásila vo februári 2014, keď ju napadli hackeri a ukradli 744.000 Bitcoinov. Veritelia následne začali dlhoročný proces v snahe získať svoje finančné prostriedky.

 

img

 

Vzhľadom na to, že cena Bitcoinu koncom minulého roka vzrástla na takmer 20.000 dolárov, niekoľko veriteľov podalo návrh na konkurzný súd v Tokiu, aby bol proces prekvalifikovaný na občiansku rehabilitáciu.

 

Právnici, ktorí zastupujú niekoľko veriteľov burzy Mt.Gox, žiadajú navrhovaný spôsob odškodnenia a tvrdia, že Mt.Gox by mala veriteľom vrátiť rovnaké kryptomeny, ktoré si jej klienti uložili na burze.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies