Verím Putinovi! Trump odmieta informáciu o raketách Severnej Kórey

NETKY.SK • 20 Február 2019, 09:39 • 2 min
Verím Putinovi! Trump odmieta informáciu o raketách Severnej Kórey

USA - Americký prezident Donald Trump opäť prekvapil veliteľov americkej armády, keď odmietol uveriť ich informáciám o situácii v Severnej Kórei.

slovakia

left justify in out

Bývalý riaditeľ FBI Andrew McCabe citoval Trumpa, ktorý sa na brífingu v Bielom dome vyjadril, že neverí v schopnosť Severnej Kórey zasiahnuť Spojené štáty pomocou balistických rakiet. A presvedčil ho o tom nikto iný ako ruský prezident Vladimír Putin.

 

„Trump neveril, pretože prezident Putin mu povedal, že Severná Kórea v skutočnosti nemá takéto rakety," povedal McCabe. Dôstojníci špeciálnych služieb na brífingu odpovedali, že to nie je v súlade so zistenými informáciami, ktoré má vláda, na čo prezident odpovedal: „Je mi to jedno. Verím Putinovi. Je to úžasné. Trávime čas, energiu a peniaze, aby sme pomohli prezidentovi urobiť správne politické rozhodnutia založené na spoľahlivých údajoch. Ale čelíme absolútnej nedôvere v našom úsilí a neochote poznať skutočný stav vecí“.

 

Pred pár dňami vydala osobitná komisia OSN vyhlásenie, že Severná Kórea, napriek dohode so Spojenými štátmi o úplnej denuclearizácii, naďalej tajne rozvíja program jadrových rakiet. Pchjongjang stále vyvíja a skúša balistické rakety a jadrové centrum v Yongbyon stále funguje.

 

Či táto správa ovplyvní rokovania medzi Severnou Kóreou a Spojenými štátmi, bude jasné už 27. februára, keď sa stretnú Kim Jong-un a Donald Trump v Hanoji.

 

To, že Trump dôveruje Putinovi, zapadá do konceptu demokratov, ktorí obviňujú amerického lídra zo vzťahov s Moskvou. Ale treba povedať, že Trump je prvý americký prezident, ktorému sa podarilo rokovať so Severnou Kóreou a kto mu v tomto pomohol, či údaje tajných služieb Ruskej federácie alebo Spojených štátov, je menej podstatné.  




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona