Veriaci sa stretnú na trojdňovej odpustovej slávnosti

NETKY.SK • 18 August 2017, 14:40 • 2 min
Veriaci sa stretnú na trojdňovej odpustovej slávnosti

ĽUTINA – Gréckokatolícki veriaci sa stretnú počas troch dní na odpustovej slávnosti na pútnickom mieste v Ľutine v okrese Sabinov. Program začína dnes večer a duchovné aktivity vyvrcholia v nedeľu 20. augusta slávnostnou svätou liturgiou.

slovakia

left justify in out

Ako informoval generálny vikár Prešovskej archieparchie Ľubomír Petrík, súčasťou odpustovej slávnosti Zosnutia Presvätej Bohorodičky v Ľutine bude dnes a v sobotu (18. a 19.8.) Púť mladých. Hlavným bodom programu Púte mladých bude archijerejská svätá liturgia, ktorá sa začne dnes o 19.30 h na Ľutinskej hore. Evanjelizačný program bude pokračovať aj v noci, o 23.00 h bude eucharistická adorácia.

 

V sobotu budú pokračovať duchovné aktivity mladých od 8.30 h. Popoludní o 15.00 h začne Korunkou Božieho milosrdenstva, samotná odpustová slávnosť s večernou archijerejskou svätou liturgiou sa bude konať v Bazilike minor od 18.00 h. Ďalšie duchovné aktivity budú pokračovať aj v noci, a to v Bazilike minor a jej areáli aj na Ľutinskej hore.

 

Odpustová slávnosť vyvrcholí v nedeľu o 10.00 h slávnostnou archijerejskou svätou liturgiou na Ľutinskej hore, ktorej hlavným slúžiacim bude prešovský arcibiskup metropolita Ján Babjak, slávnostným kazateľom bude emeritný eparchiálny biskup Parmskej eparchie John Kudrick. Svoju účasť prisľúbili aj niekoľkí ďalší biskupi.

 

Počas všetkých troch dní bude možné sledovať archieparchiálnu odpustovú slávnosť v Ľutine aj prostredníctvom novej gréckokatolíckej televízie Logos na internetovom portáli www.logos.tv.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona