Verejnú súťaž v košickej nemocnici za 26 miliónov zmanipulovali

NETKY.SK • 29 Máj 2013, 11:12 • 2 min
Verejnú súťaž v košickej nemocnici za 26 miliónov zmanipulovali

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil tri osoby z porušenia zákona o verejnom obstarávaní v košickej nemocnici, ide o výber dodávateľa v rámci Operačného programu Zdravotníctvo.

slovakia

left justify in out

Konateľ obchodnej spoločnosti Ján B. s pomocou člena predstavenstva Milana D. podľa polície dohodli podmienky verejnej súťaže tak, aby sa stala víťazom konkrétna osoba, informovala hovorkyňa Prezídia PZ Andrea Dobiášová. 

Ďalší obvinený Peter H., zodpovedný za postup pri obstarávaní, vedel o tejto dohode a napriek tomu porušil princípy rovnakého zaobchádzania a nediskriminácie uchádzačov. Podľa policajných zistení takto zabezpečili neoprávnený prospech jednému uchádzačovi vo výške takmer 26,5 milióna eur, uviedla Dobiášová. Obvineným v prípade dokázania viny hrozí trest na sedem až 12 rokov. Stíhaní sú na slobode.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies