Verejnú mienku rozdeľuje protihluková stena pri ubytovni pre migrantov v Mníchove

NETKY.SK • 7 November 2016, 16:53 • 2 min
Verejnú mienku rozdeľuje protihluková stena pri ubytovni pre migrantov v Mníchove

MNÍCHOV - Dvadsaťsedem rokov po páde Berlínskeho múru rozdeľuje verejnú mienku v bavorskej metropole Mníchov iný, ešte vyšší múr, presnejšie protihluková stena.

slovakia

left justify in out

Ide o stavbu v mníchovskej štvrti Neuperlach, vysokú štyri metre a dlhú takmer 100 metrov, ktorá by miestnych občanov mala chrániť pred hlukom prichádzajúcim z ubytovne pre mladých utečencov, ktorí prišli do Nemecka bez rodičov, respektíve sprievodu dospelých osôb.

 

Protihluková stena v okolí ubytovne, do ktorej by sa na jar budúceho roka malo nasťahovať 160 neplnoletých utečencov, vznikla ako kompromis po tom, čo sedem z celkove 55.000 občanov spomínanej mníchovskej štvrte žalovalo z obáv pred ubytovňou mesto. Správny súd nariadil výstavbu spomínanej protihlukovej steny s bezpečnostným drôtom.

 

Odporcovia takéhoto riešenia však poukazujú, že múr nie je symbolom integrácie, ale rozdelenia. Tvrdia, že väčšina občanov ho nechce.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona