Verejnosť šokovala brutálna vražda mladého homosexuála

NETKY.SK • 12 Máj 2013, 16:12 • 2 min
Verejnosť šokovala brutálna vražda mladého homosexuála

MOSKVA - Ruskí vyšetrovatelia v nedeľu informovali o šokujúcej vražde mladého muža, ktorý zrejme prišiel o život v dôsledku svojej sexuálnej orientácie.

slovakia

left justify in out

Nahé telo 23-ročného mladíka našli zohavené pred obytným domom v meste Volgograd. Podľa dostupných informácií ho zabili dvaja muži v piatok, teda deň po ruskom Dni víťazstva nad fašizmom. Trojica mala údajne bez problémov popíjať, no všetko sa malo zmeniť, keď sa mladík priznal ku svojej homosexuálnej orientácii. Vrahmi majú byť 22-ročný a 27-ročný muž.

Polícia skonštatovala, že gej mal pomliaždené genitálie, v análnom otvore mu našli niekoľko fliaš od piva a jeho lebka bola rozbitá kameňom. Okolnosti jeho úmrtia šokovali ruskú spoločnosť, ktorá dlhodobo prechováva negatívne postoje k neheterosexuálnym osobám, na čo poukazujú mnohé ľudskoprávne organizácie. Homosexualita bola totiž v rámci Sovietskeho zväzu ilegálna, čo sa zmenilo až v roku 1993 jej dekriminalizáciou v rámci ruského právneho poriadku. V roku 1999 ju odstránili zo zoznamu psychických porúch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies