Verejnosť si môže v piatok v Bratislave zmerať kapacitu pľúc

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 16:22 • 2 min
Verejnosť si môže v piatok v Bratislave zmerať kapacitu pľúc

BRATISLAVA - Záujemcovia a záujemkyne si v piatok 13. júna na bratislavskom Hlavnom námestí budú môcť bezplatne zmerať kapacitu pľúc a zhodnotiť výsledky s pneumológom.

slovakia

left justify in out

V rámci vyvrcholenia Dní chronickej obštrukčnej choroby pľúc si budú môcť tiež vyskúšať fúkanie balóna na čas, či otestovať si pľúca počas nosenia nákupu vážiaceho desať kilogramov na provizórnych schodoch. Organizátori pre návštevníkov a návštevníčky pripravili aj ďalšie sprievodné aktivity.

 

Za projektom organizovaným v rámci informačno-vzdelávacej kampane Chyť svoj druhý dych stojí Nadačný fond pre zdravé pľúca. "Počas ostatných desiatich týždňov sme realizovali množstvo aktivít pre pacientov aj pre širokú verejnosť. Či už to bolo na plavárňach v jednotlivých krajských mestách, v parkoch a záhradách alebo počas Bardejovských dní pneumológov, mali sme jediný cieľ - upriamiť pozornosť na chronickú obštrukčnú chorobu pľúc a zviditeľniť Nadačný fond pre zdravé pľúca, ktorý pomáha pacientom s týmto ochorením. Bratislavské podujatie je vyvrcholením tejto našej aktivity a veríme, že aj týmto spôsobom zvýšime povedomie verejnosti o rizikách a prejavoch tohto ochorenia," povedala Marta Hájková, odborníčka pre pneumológiu na Slovensku a členka Rady Nadačného fondu. 

 

Nadačný fond pre zdravé pľúca vznikol za účelom pomáhať pacientkam a pacientom, ktorí trpia chronickou obštrukčnou chorobou pľúc, a to najmä v oblasti čiastočnej kompenzácie cestovných výdavkov, pri nákupe vitamínov, či v oblasti takých služieb, ktoré zlepšia kvalitu života chorých. Dôležitým cieľom fondu je šíriť osvetu o chronickej obštrukčnej chorobe pľúc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies