Verejnosť sa dnes rozlúči s Chuckom Berrym

NETKY.SK • 9 Apríl 2017, 13:23 • 2 min
Verejnosť sa dnes rozlúči s Chuckom Berrym

BRATISLAVA - V americkom meste St. Louis v štáte Missouri dá dnes verejnosť posledné zbohom zosnulému spevákovi a hudobníkovi Chuckovi Berrymu. Posledná rozlúčka sa bude konať v klube The Pageant, v ktorom muzikant často vystupoval, kde vystavia jeho rakvu.

slovakia

left justify in out

Po verejnej rozlúčke bude nasledovať súkromný obrad pre rodinu a blízkych, vrátane jeho kolegov z hudobného priemyslu. Berry skonal v sobotu 18. marca vo svojom dome v meste Wentzville v Missouri. Dožil sa 90 rokov. 

Rodina legendárneho hudobníka oznámila, že jeho pripravovaný album s názvom Chuck vyjde aj napriek úmrtiu. Nahrávka sa dostane na trh 16. júna a bude obsahovať desať skladieb. Spevák ohlásil svoju záverečnú štúdiovku vlani 18. októbra, v deň svojich 90. narodenín. Pôjde o jeho prvý album s novými piesňami po 38 rokoch. 

Charles Edward Anderson Berry sa narodil 18. októbra 1926 v St. Louis a hudobnú kariéru odštartoval v roku 1955, pričom preraziť sa mu podarilo hneď s prvým singlom Maybellene. Debutový album After School Session vydal v roku 1957, pričom počas života ponúkol devätnásť štúdioviek. Na konte má aj desiatky kompilácií a osem EP nahrávok. Jeho ďalšími známymi skladbami sú Roll Over Beethoven, Sweet Little Sixteen, Johnny B. Goode, Carol, Memphis, Tennessee, Rock And Roll Music či My Ding-a-Ling. V roku 1986 bol medzi prvými osobnosťami, ktoré uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy, v roku 1984 získal cenu Grammy za celoživotné dielo a v roku 2000 cenu Kennedyho centra. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies