Verejní funkcionári majú posledné hodiny na podanie majetkových priznaní

NETKY.SK • 31 Marec 2018, 09:13 • 2 min
Verejní funkcionári majú posledné hodiny na podanie majetkových priznaní

BRATISLAVA - Verejní činitelia majú posledné hodiny na podanie majetkových priznaní.

slovakia

left justify in out

Termín vyprší v sobotu. Aby sa vyhli pokutám, nemali by sa s podaním priznania omeškať ani jeden deň. Zároveň by si mali dať pozor pri vypĺňaní a na nič nezabudnúť. Majetkové priznania má na starosti parlamentný výbor pre nezlučiteľnosť funkcií.

 

Povinnosť podať majetkové priznanie sa v súčasnosti týka prezidenta SR, poslancov NR SR, členov vlády, štátnych tajomníkov, vedúcich ústredných orgánov štátnej správy, sudcov Ústavného súdu SR, predsedu a podpredsedov Najvyššieho súdu SR, členov Súdnej rady SR, generálneho prokurátora či verejného ochrancu práv. Majetkové priznanie musia podľa zákona podať napríklad aj náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR, riaditeľ SIS, rektori verejných vysokých škôl či šéfovia Železníc SR.

 

Verejní funkcionári v majetkovom priznaní uvádzajú celkové príjmy za výkon verejnej funkcie za predošlý rok, prípadne aj iné príjmy. Zverejňujú tiež zoznam svojho nehnuteľného a hnuteľného majetku, avšak bez konkrétností. Za verejného funkcionára sa navyše považuje osoba ešte rok odo dňa skončenia výkonu verejnej funkcie.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona