Verejné obstarávanie sa od jesene stane súčasťou vedy

NETKY.SK • 15 August 2018, 06:00 • 2 min
Verejné obstarávanie sa od jesene stane súčasťou vedy

BRATISLAVA - Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) a Právnická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave budú od jesene spolupracovať na spoločnom projekte.

slovakia

left justify in out

Agentúra na podporu výskumu a vývoja vybrala a schválila financovanie ich spoločného projektu s názvom Zefektívnenie právnej úpravy verejného obstarávania a jej aplikácie v kontexte práva Európskej únie. Informovala hovorkyňa ÚVO Janka Zvončeková.

 

"Naším zámerom je pozrieť sa na našu legislatívu inak, komplexne, po prvý raz v tejto oblasti prepojíme prax s vedou a výskumom. A keďže sme v európskom priestore, v kontexte európskeho práva budeme hľadať ďalšie návrhy na vylepšenie našej legislatívy," vysvetlil predseda ÚVO Miroslav Hlivák.

 

Projekt poskytne návrhy a odporúčania najmä v troch vybraných okruhoch. "Zameriame sa na právnu úpravu súťažných podkladov a súťažných podmienok, na deformity trhu spôsobené verejnoprávnymi subjektmi a na procesy vo verejnom obstarávaní. Zjednodušene povedané, budeme identifikovať zlyhania v týchto troch okruhoch z pohľadu slovenskej aj európskej legislatívy a potom budeme definovať, aký vplyv tieto zlyhania majú na efektívne fungovanie verejného obstarávania a plnenie jeho funkcií," uviedol prodekan Právnickej fakulty Univerzity Komenského Ondrej Blažo.

 

Podľa dekana právnickej fakulty Eduarda Burdu je spoločenskou úlohou fakulty poskytovať prostredníctvom výskumu tímov odborné návrhy pre zlepšenie právneho prostredia založené na aktuálnych vedeckých poznatkoch.

 

Projekt ÚVO a Právnickej fakulty Univerzity Komenského je pokračovaním spolupráce, ktorú obe strany nadviazali v januári tohto roka. "Teší ma, že aj počas tohto vedeckého výskumu sa budú hľadať odpovede aj na také otázky, ako sú princípy a zásady verejného obstarávania a napĺňanie požiadavky na dobrú správu. Verím, že poctivou prácou sa nám postupne podarí zmeniť vnímanie problematiky verejného obstarávania na Slovensku, že už nebude vnímané len negatívne," uzavrel Hlivák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona