Verdikt v kauze Rezešovej dcéry je i o peniazoch, no trochu inak

NETKY.SK • 23 November 2013, 13:48 • 2 min
Verdikt v kauze Rezešovej dcéry je i o peniazoch, no trochu inak

BUDAPEŠŤ - Proti prvému rozsudku sa odvolali prokurátor i obhajca, rozhodnutie o domácom väzení napadol prokurátor.

slovakia

left justify in out

Prípad Evy Rezešovej hovorí aj o peniazoch, nie však o podplatení, ako by si to mnohí mysleli. Rozsudok je z právneho hľadiska korektný, problémom však je, že nie je v súlade s pocitom spravodlivosti verejnosti, konštatoval dnes v komentári maďarský server BorsOnline v súvislosti s piatkovým vynesením rozsudku nad Slovenkou.

V kauze Slovenky Evy V., ktorá vlani spôsobila v Maďarsku dopravnú nehodu so štyrmi obeťami, Okresný súd v Gödöllö uznal obvinenú vinnou v jednom z dvoch bodov obžaloby a odsúdil ju na šesť rokov nepodmienečného väzenia. Súd po ukončení súdneho procesu na prvom stupni rozhodol o jej prepustení z vyšetrovacej väzby a uvalení domácej väzby.

Proti prvému rozsudku sa odvolali prokurátor i obhajca, rozhodnutie o domácom väzení napadol prokurátor. Do rozhodnutia o prokurátorovom odvolaní však bude Eva V. v domácom väzení.

Podľa komentára BorsOnline-u sa ľudia domnievajú, že milionárke, ktorá žije sebecký život, bolo treba ukázať, kde má svoje miesto. Domnievajú sa, že to, čo sa stalo, nebola nedbanlivosť, ale vražda, pretože skutočnosť, že za volant si sadla pod vplyvom alkoholu, ako aj rýchla jazda, neboli vecou náhody. Majú pravdu, pretože ten, kto sadne za volant opitý, je potenciálnym vrahom, aj keď sa žiadna nehoda nestane, píše sa v komentári.

Evu dostali do tejto situácie peniaze a bohatstvo. Ak by doposiaľ nedostala všetko, po čom zatúžila, včas by sa naučila, že ľudské činy majú svoje následky. Ak by pri sadaní do auta zvážila, čo riskuje - nie väzenie, ale ľudské životy - potom by opitá do auta v osudný deň nesadla, komentuje BorsOnline.

Ak by Slovenka nemala dostatok peňazí, nemohla by si najať obhajcu, ktorý ju dostane z väzenia a nemohla by si dovoliť vytvoriť podmienky pre domácu väzbu, ktoré by súd akceptoval, dodáva komentár.

Keby si polícia a prokurátor robili svoju prácu rovnako pripravene, ako to robil jej obhajca, tak sa mohol zrodiť prísnejší rozsudok. Ak by policajti zbierali dôkazy na mieste nehody obozretnejšie, ak by okamžite vzali podozrivej vzorky krvi a moču, ak by urobili komplexné vyšetrenie na drogy, ak by dôkazy zoradili dôslednejšie, potom by sa rozsudok mohol viac priblížiť k pocitu spravodlivosti ľudí, píše autorka komentára Szilvia Zimberová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies