Verdikt v kauze MS 2018 a 2022 nepadne skôr ako na jar

NETKY.SK • 19 September 2014, 12:28 • 2 min
Verdikt v kauze MS 2018 a 2022 nepadne skôr ako na jar

ZÜRICH - Nie skôr ako na jar budúceho roku sa futbalový svet dozvie, či pochybnosti súvisiace s voľbou Ruska a Kataru za organizátorov majstrovstiev sveta v rokoch 2018 a 2022 boli oprávnené. Podľa šéfa súdnej komory etickej komisie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Joachima Eckerta nie je pravdepodobné, že by konečné rozhodnutie bolo známe ešte tento rok.

slovakia

left justify in out

"Uvedomujem si urgentnosť celého prípadu," povedal nemecký sudca, ktorý od začiatku septembra študuje 430-stranovú správu vyšetrovacej komory. "Zvyknem síce čítať rýchlo, ale vzhľadom na závažnosť celej veci si dávam načas," dodal muž, v ktorého moci je potrestať členov exekutívy FIFA. Tí v decembri 2010 zvolili dejiská dvoch najbližších šampionátov. Eckert vraj zatiaľ nezaznamenal žiaden pokus o ovplyvnenie. "Nikto mi nevolal. Keby sa tak stalo, šéf vyšetrovateľov Michael Garcia by mal ďalšiu prácu," dodal. 

 

Katar v súboji o MS 2022 zdolal USA, Austráliu, Japonsko a Kórejskú republiku. Tá istá exekutíva v decembri 2010 vybrala aj hostiteľa MS 2018, Rusko zvíťazilo na úkor Anglicka, Portugalska so Španielskom a Belgicka s Holandskom. Niektorí kritici očakávali, že pre závažné obvinenia odoberú Kataru usporiadateľské práva. Budú však sklamaní. Eckert prezradil, že jeho verdikt bude limitovaný na jednotlivcov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona