Verdick zomrel týždeň po infarkte na KPK

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 18:17 • 2 min
Verdick zomrel týždeň po infarkte na KPK

BRATISLAVA - Holandský cyklista Gijs Verdick zomrel týždeň po tom, ako počas Karpatských pretekov kuriérov jazdcov do 23 rokov v Poľsku utrpel dvojitý infarkt myokardu.

slovakia

left justify in out

Mal 21 rokov, bol jazdcom tímu Cycling Team Jo Piels. Verdick je druhým cyklistom v tejto sezóne, ktorý podľahol následkom srdcovej príhody. V marci skonal Belgičan Daan Myngheer po infarkte na podujatí Critérium International.

"Veľmi sa nás dotkla táto strata, v celom tíme panuje veľký smútok. Je neuveriteľné, čo sa stalo. Pre Gijsa bol prestup do Cycling Team Jo Piels splnením sna. Bol to dobrý chlapec a bude nám veľmi chýbať. Naša účasť teraz smeruje k jeho rodine," uvádza sa v oficiálnom vyhlásení holandského zoskupenia.

Verdick utrpel prvý infarkt v utorok okolo jednej hodiny ráno, museli ho previezť do nemocnice po niekoľkých pokusoch o resuscitáciu. V nemocnici prišiel druhý infarkt, čo rezultovalo do poškodenia mozgu pre nedostatok kyslíka.

 

Cycling Team Jo Piels sa po incidente odhlásil z podujatia, ktorého druhá etapa v nedeľu 1. mája viedla z Trenčianskych Teplíc do Starej Bystrice.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies