Verdasca zaskočilo, aký je mladík Rubľov bezočivý

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 12:05 • 2 min
Verdasca zaskočilo, aký je mladík Rubľov bezočivý

BARCELONA - Ruský líder juniorského tzv. kombinovaného svetového rebríčka ITF tenistov Andrej Rubľov dosiahol v utorok na antuke v Barcelone svoj dosiaľ najprenikavejší seniorský výsledok, keď v 1. kole hlavnej singlovej súťaže vyradil domáceho veterána Fernanda Verdasca (7:6 /4/, 6:3), nezaobišlo sa to bez sprievodného rozruchu.

slovakia

left justify in out

"Prekvapilo ma, ako bezočivo si občas počínal," vyhlásil podľa Tennis World 31-ročný ľavoruký niekdajší siedmy muž renkingu ATP Verdasco, odmietol však zájsť do podrobností. Dodal, že pôvodne uvažoval o storne svojej účasti zo zdravotných dôvodov. K výkonu 17-ročného premožiteľa uviedol: "Nikdy predtým som ho nevidel hrať, so súpermi takéhoto typu je to zložité. Počínal si veľmi agresívne a bolo to ako v lotérii, neprestával triafať čiary..."

 

Rubľov zareagoval na kritiku: "Neviem, čo si mám predstaviť pod pojmom ´neúctivý´. Je to skvelý hráč, jeden z najlepších na okruhu. Nepovedal som nič nelichotivé na jeho adresu, ale človek sa občas dostane do bláznivého rozpoloženia a prejavuje emócie. Ronaldo to robí tiež a nik ho neoznačuje za neúctivého."

 

Sedemnásťročný Rubľov vo finále kvalifikácie v katalánskej metropole prekonal Norberta Gombosa. Víťaz súťaže chlapcov z vlaňajšieho parížskeho Roland Garros sa nachádza na 329. pozícii v seniorskom hodnotení. V 2. kole vyzve Taliana Fabia Fogniniho.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies