Verbeek v Norimbergu skončil, zachraňovať ho budú Prinzen s Mintálom

NETKY.SK • 23 Apríl 2014, 11:06 • 2 min
Verbeek v Norimbergu skončil, zachraňovať ho budú Prinzen s Mintálom

NORIMBERG - Tri kolá pred koncom najvyššej nemeckej futbalovej súťaže 2013/2014 mobilizujú v 1. FC Norimberg sily v boji o záchranu.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia klubu sa v stredu rozhodli odvolať trénera Gertjana Verbeeka a vedením mužstva do konca sezóny poverili doterajšieho kouča výberu do 23 rokov Rogera Prinzena spolu so slovenskou legendou Norimbergu Marekom Mintálom. Ten dosiaľ vykonával funkciu asistenta. "Rozhodnutie sa nerodilo ľahko. Gertjan pracoval svedomito, ale zotrvanie v I. lige je pre nás najvyššou prioritou," citoval Kicker športového šéfa norimberského klubu Martina Badera.

 

Prinzen už v minulosti zaskočil na jedno stretnutie po odvolaní Michaela Wiesingera a dosiahol remízu 1:1 vo Frankfurte. "Nechcem hovoriť o zostupe, ale o zotrvaní v najvyššej súťaži. Pre väčšinu sme už vypadávajúcim mužstvom, ale ja pevne verím v záchranu. Na barážové miesto nám chýba jediný bod," vyhlásil Prinzen. 

Norimberčania, ktorých hráčom je aj slovenský reprezentant Róbert Mak, ťahajú šnúru štyroch prehier, pričom napriek negatívnej výsledkovej sérii z ostatných 9 duelov (1 - 0 - 8) majú stále reálnu šancu minimálne na 16. miesto a tým šancu udržať si prvoligovú príslušnosť v baráži s tretím tímom z II. bundesligy. 

 

Päťdesiaťjedenročný Holanďan G. Verbeek skončil na lavičke 1. FCN po polroku, počas svojej krátkej anabázy mal bilanciu 5 víťazstiev - 5 remíz - 12 prehier. Jeho posledným zápasom bol víkendový domáci neúspech s Bayerom Leverkusen (1:4). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies