Venus Williamsová sa vracia na kurty, chce opäť vyhrať Wimbledon

NETKY.SK • 13 Jún 2011, 07:42 • 2 min
Venus Williamsová sa vracia na kurty, chce opäť vyhrať Wimbledon

Venus Williamsová sa vracia na kurty, chce opäť vyhrať Wimbledon

slovakia

left justify in out

img

Americká tenistka Venus Williamsová sa po štvormesačnej prestávke spôsobenej zranením vráti na kurty na turnaji v Eastbourne.
      Tridsaťročná Američanka na turnaji v Eastbourne odohrá prvý súťažný duel od januára po zranení bedrového kĺbu. Na turnaji, ktorý je prípravou pred Wimbledonom si zahrá aj jej mladšia sestra Serena. Tá sa naposledy v súťažnom dueli predstavila pred rokom pri svojom štvrtom víťaznom ťažení v All England Clube. "Prišli sme sem vyhrať," povedala Venus Williamsová, päťnásobná víťazka turnaja vo Wimbledone. "Budeme hrať ako najlepšie vieme, aby sme získali oba tituly. Uvidíme, či sa nám to podarí. Pri každom vystúpení je však našim cieľom víťazstvo."
      Po tom, ako sestry Williamsové po zraneniach vypadli z predných pozícií, zaujala post jednotky vo svetovom rebríčku Dánka Caroline Wozniacka, ktorá nezískala ani jeden grandslamový titul.
      Venus si nemyslí, že by jej prípadný triumf alebo víťazstvo Sereny vo Wimbledone po dlhodobom zranení vrhlo zlý tieň na kvalitu ženského tenisu. "O desať rokov si nikto nebude pamätať, že hráčka bola zranená," mieni Venus Williamsová. "Budú hovoriť iba o víťazovi Wimbledonu a verím, že tam bude moje meno. A o to ide."
      Súperkou Venus v prvom kole Eastbourne bude nemecká reprezentantka Andrea Petkovičová. Američanka sa tu naposledy predstavila v roku 1998, keď v druhom kole podľahla Nataši Zverevovej. Práve Petkovičová bola poslednou súperkou Venus na Australian Open, kde v treťom kole Američanka odstúpila pre zranenie. "Nemôžem uveriť tomu, že sa vraciam," dodala Venus Williamsová. "Bola to veľmi dlhá cesta. Neodkážem popísať slovami, ako ma teší, že budem hrať."
      Víťazka trinástich grandslamových turnajov Serena mala ešte dlhšiu prestávku, ako jej staršia sestra. Po triumfe vo Wimbledone 2010 si poranila nohu na skle v nemeckej reštaurácii. O pár dní neskôr ešte odohrala exhibičný duel proti Belgičanke Kim Clijstersovej. Po návrate do USA absolvovala dve operácie. Vo februári jej lekári zistili krvnú zrazeninu na pľúcach. V apríli opäť začala trénovať a v úvodnom zápase v Eastbourne nastúpi proti Bulharke Cvetane Pironkovovej. "Nevedela som, že sa chce vrátiť, povedala 25. hráčka svetového rebríčka na adresu svojej sestry Sereny. "Je iróniou osudu, že tu budeme v rovnakom čase. Je pre nás veľmi dôležité, aby sme mohli hrať na tomto turnaji pred Wimbledonom."
      Serena by sa v prípade víťazstva nad Pironkovou mohla stretnúť v ďalšom kole s najvyššie nasadenou Verou Zvonariovovou. Hráčky narazili na seba vo vlaňajšom finále Wimbledonu a vtedy Williamsová vyhrala 6:3, 6:2.
Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies