Venus Williamsová pochválila Kužmovú za jej výkon v zápase

NETKY.SK • 29 August 2017, 10:06 • 2 min
Venus Williamsová pochválila Kužmovú za jej výkon v zápase

NEW YORK - Slovenská kvalifikantka Viktória Kužmová prehrala za 103 minút dôstojne 3:6, 6:3, 2:6 s jednoznačne favorizovanou domácou legendou tenisu Venus Williamsovou nasadenou ako deviatou v pondelňajšom stretnutí 1. kola dvojhry žien na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (28. augusta - 10. septembra, celková dotácia 50,4 milióna USD, tvrdý povrch Deco Turf II).

slovakia

left justify in out

Devätnásťročná rodáčka z Košíc pri absolútnom debute v seniorskej grandslamovej hlavnej súťaži predviedla proti 37-ročnej Američanke na divácky najväčšom kurte na svete Arthur Ashe Stadium bojovný výkon. Sedemnásobnú grandslamovú šampiónku na ceste do druhého kola zdržala na dvorci takmer dve hodiny.

„Hralo sa mi dobre. Na začiatku som bola trochu nervózna, ale ako som sa rozohrala, tak to bolo v pohode. Snažila som sa nevnímať, koľko ľudí je v hľadisku a nemyslieť na to, s kým hrám, aj keď niekedy to bolo ťažké. V treťom sete, i keď som možno ešte mala šancu za stavu 0:2 zobrať jej servis, tak bola lepšia. Určite je to pre mňa veľká skúsenosť a budem sa snažiť zobrať si z toho čo najviac,“ vyjadrila sa Kužmová pre webovú stránku starsforstars.eu.

"Pred zápasom som nevedela, kto to je ani ako vyzerá, ale hrala úžasne. Výborne podávala a ukázala veľkú bojovnosť. Víťazstvo som si musela vybojovať sama," zložila Venus Williamsová kompliment mladej Slovenke na tlačovej konferencii po skončení zápasu. Staršia zo sestier Williamsových má proti kvalifikantkám na grandslamových turnajoch dokonalé skóre 21:0, z toho v New Yorku 9:0.

 

Na takto dôležitých podujatiach má štatistiku 13:1 proti Slovenkám, na parížskom antukovom Roland Garros 2014 podľahla Karolíne Schmiedlovej. Stále platí, že na US Open nikdy nezaváhala v 1. kole - jej miestne skóre na rozbeh je 19:0.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona