Venus sa ešte nerozhodla, či aj ona prestane bojkotovať IW

NETKY.SK • 17 Február 2015, 12:57 • 2 min
Venus sa ešte nerozhodla, či aj ona prestane bojkotovať IW

DUBAJ - Americká tenistka Venus Williamsová sa ešte nerozhodla, či aj ona - rovnako ako mladšia zo slávnych sestier Serena - prestane bojkotovať marcový turnaj v kalifornskom Indian Wells.

slovakia

left justify in out

"Bolo to jej rozhodnutie a ja ho rešpektujem. V tejto chvíli môžem povedať iba toľko, že ja som sa neprihlásila," citoval Venus Williamsovú web Gulf News. Američanka by mohla dostať voľnú kartu. Tridsaťštyriročná niekdajšia jednotka svetového rebríčka V. Williamsová, teraz 11. v renkingu, štartuje tento týždeň v Dubaji v SAE, kde ťahá sériu už 16 zápasových úspechov po tom, ako v pondelok v 2. kole (na úvod mala voľno) prekonala o polovicu mladšiu Švajčiarku Belindu Bencicovú 6:1, 6:2. V tomto dejisku sa radovala z titulu v sezónach 2009, 2010 a 2014, v rokoch 2011 - 2013 neštartovala. 

 

Serena 4. februára oficiálne oznámila, že bude po 14 rokoch štartovať v Indian Wells. Williamsové nehrali na tomto podujatí od všeobecne známej kontroverzie už zo sezóny 2001. Serena vtedy triumfovala vo finále nad Belgičankou Kim Clijstersovou po tom, ako na semifinále nenastúpila na rodinný duel Venus. Otec a tréner oboch Richard referoval o rasistickom správaní publika a odvtedy bolo toto podujatie pre Williamsové tabu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies