Ventura aj Donnarumma debutovali prehrou s Francúzmi

NETKY.SK • 2 September 2016, 11:48 • 2 min
Ventura aj Donnarumma debutovali prehrou s Francúzmi

BARI - Až tri elementárne chyby vyrobila obyčajne skalopevná talianska obrana a futbalisti Francúzska sa vo štvrtkovom medzištátnom prípravnom zápase v Bari tešili z víťazstva 3:1.

slovakia

left justify in out

Skóre duelu na Stadio San Nicola otvoril v 17. min svojím prvým gólom v najcennejšom drese Anthony Martial, Graziano Pellé sa zakrátko postaral o vyrovnanie. Na presné zásahy Oliviera Girouda (28.) a Layvina Kurzawu (81.) však domáci už nenašli odpoveď.

"Po troch dňoch tréningu som nemohol čakať viac," berie veci realisticky nový tréner Talianov Gian Piero Ventura, ktorý po ME 2016 vystriedal vo funkcii Antonia Conteho. "Samozrejme, nemôžem byť spokojný s výsledkom. Analýza zápasu ľahko odhalí chyby, ktorých sme sa dopustili."

Venturovi chýbal obranca Leonardo Bonucci, ktorý zostal pri chorom synovi. V domácom drese si debut odkrútil 17-ročný brankársky obor Gianluigi Donnarumma z milánskeho AC, ktorému po prvom polčase prenechal miesto medzi troma žrďami legendárny menovec Buffon. Stal sa teraz najmladším gólmanom v histórii talianskej reprezentácie. Buffon mal o dva roky viac počas svojej premiéry v azúrovom drese v októbri 1997.

Štvrtkový duel v Bari vošiel do futbalových dejín ako prvý na medzištátnej úrovni, v ktorom mali rozhodcovia naporúdzi videozáznam. Holandský hlavný rozhodca Björn Kuipers vraj dostal radu v situácii, keď domáci reklamovali ruku Layvina Kurzawu v šestnástke po hlavičke Danieleho de Rossiho. "Mohli ste vidieť, že rozhodca zastavil priebeh iba na niekoľko sekúnd, kým dvaja arbitri v prenosovom voze usúdili, že penalta sa kopať nebude. Boli sme svedkami historickej chvíle. Píše sa rok 2016 a bolo len otázkou času, kedy vyskúšame video aj vo futbale," povedal Infantino, ktorý by chcel mať inštitút videorozhodcov už na záverečnom turnaji majstrovstiev sveta 2018 v Rusku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies