Venezuelsym ministrom vnútra sa stal generál obvinený v USA z pašovania drog

NETKY.SK • 3 August 2016, 17:50 • 2 min
Venezuelsym ministrom vnútra sa stal generál obvinený v USA z pašovania drog

CARACAS - Venezuelský prezident Nicolás Maduro vymenoval dnes za ministra vnútra generála Néstora Reverola, ktorý je v Spojených štátoch obvinený z pašovania drog.

slovakia

left justify in out

Reverolovo obvinenie oznámila v pondelok americká prokuratúra. Generál stál v minulosti na čele venezuelskej protidrogovej agentúry a Národnej gardy.

 

Maduro dnes uviedol, že Reverola vymenoval za ministra vnútra, aby mu vyjadril podporu v čase, keď musí čeliť útokom zo strany amerického "impéria". Podľa Madura americkej politike šéfujú pašeráci drog, ktorí sa chcú Reverolovi pomstiť za to, že vo Venezuele odviedol kus dobrej práce v boji proti obchodovaniu s drogami.

 

Reverol obvinenia americkej prokuratúry odmieta a tvrdí, že svoje postavenie vo funkcii šéfa venezuelskej protidrogovej agentúry na pašovanie kokaínu nikdy nezneužil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona