Venezuelský viceprezident: Chávez bojuje o život

NETKY.SK • 1 Marec 2013, 08:01 • 2 min
Venezuelský viceprezident: Chávez bojuje o život

Venezuelský viceprezident Chávez bojuje o život - Politika Venezuelský prezident Hugo Chávez aj vyše dva mesiace po svojej poslednej operácii rakoviny bojuje o život. V televízii to dnes povedal venezuelský viceprezident Nicolas Maduro, podľa ktorého Cháv

slovakia

left justify in out

img

Venezuelský prezident Hugo Chávez aj vyše dva mesiace po svojej poslednej operácii rakoviny bojuje o život. V televízii to dnes povedal venezuelský viceprezident Nicolas Maduro, podľa ktorého Chávez "bojuje o svoje zdravie, o svoj život, a my ho sprevádzame". 

Podobné slová použil viceprezident aj v minulosti - napríklad vlani 20. decembra povedal, že Chávez "zvádza veľký zápas... o svoj život, o svoje zdravie".

Bývalý panamský diplomat Gillermo Cochez vo vysielaní celoamerickej spravodajskej televízie NTN24 povedal, že Chávez koncom minulého roka utrpel mozgovú smrť a už štyri dni je mŕtvy. Súčasne vyzval venezuelskú vládu, aby predložila dôkaz o tom, že prezident Chávez je naozaj stále nažive. Podľa Cocheza Carasas odkladá zverejnenie informácie o prezidentovej smrti s ohľadom na vnútropolitický boj vo Venezuele a tiež pod tlakom kubánskej vlády.

Stanica CNN požiadala o vyjadrenie k správe venezuelské ministerstvo zahraničných vecí, ktoré ju označilo za vymyslenú. Podľa Madura sa Chávez v súčasnosti podrobuje komplexnej dodatočnej liečbe po poslednej operácií rakoviny.

Maduro vyzval Venezuelčanov, aby sa naďalej modlili za Cháveza a zostali prezidentovi lojálni. Povedal, že Chávezovo zdravie utrpelo, pretože sa venoval "telom aj dušou" práci prezidenta.

Samotný Chávez predtým priznal, že v uplynulých rokoch zanedbal svoje zdravie, často chodil neskoro spať a pil desiatky káv denne. Od júna 2011, kedy prvýkrát oznámil, že mu zistili rakovinu, ktorú bližšie nešpecifikoval, absolvoval opakovane operácie, chemoterapiu i ožarovanie. Priznal iba, že mu odstránili nádory z brucha.

Prezident neprehovoril verejne od svojej poslednej operácie rakoviny na Kube dňa 11. decembra. Do Venezuely sa vrátil 18. februára a vláda tvrdí, že sa podrobuje ďalšiemu liečeniu vo vojenskej nemocnici v Caracase.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies