Venezuelský prezident: Trump nebude horší ako Obama

NETKY.SK • 17 Január 2017, 17:47 • 2 min
Venezuelský prezident: Trump nebude horší ako Obama

CARACAS - Venezuelský prezident Nicolás Maduro vyjadril presvedčenie, že po nástupe nového amerického prezidenta Donalda Trumpa budú obe krajiny udržiavať dobré vzťahy na báze vzájomného rešpektu.

slovakia

left justify in out

Maduro si podľa vlastných slov bude vo vzťahu k Trumpovi zachovávať otvorenú myseľ. Bez ohľadu na to, aké zmeny prinesie Trump Latinskej Amerike a svetu, situácia nebude horšia, než bola za dosluhujúceho prezidenta Baracka Obamu.

 

"(Trump) nebude horší než Obama, to je jediná vec, ktorú sa odvažujem povedať," vyhlásil Maduro v noci nadnes vo venezuelskej štátnej televízii.

 

Počas predvolebnej kampane kritizoval Trump "útlak", ktorý vo Venezuele vládne, a obvinil Madurovu socialistickú vládu, že je hrobárom venezuelského ropného priemyslu.

 

Maduro zasa označil Trumpa za "banditu" a "psychiatrického pacienta", avšak po jeho volebnom víťazstve svoju rétoriku zmiernil, čo agentúra AP pripisuje skutočnosti, že venezuelské hospodárstvo kolabuje a v krajine stúpa napätie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona