Venezuelský prezident prikázal bankám používať kryptomenu Petro

NETKY.SK • 29 August 2018, 18:30 • 2 min
Venezuelský prezident prikázal bankám používať kryptomenu Petro

CARACAS – Venezuelské banky musia začať používať kryptomenu Petro, ktorú zaviedla vláda prezidenta Nicolasa Madura.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V krajine budú musieť uvádzať všetky finančné informácie v národnej mene bolivar a zároveň aj v kontroverznej kryptomene Petro, ktorá bola prvýkrát predstavená v decembri. Prezident Maduro tvrdil, že emisiou kryptomeny Petro získal miliardy dolárov, avšak neposkytol o tom žiadne relevantné dôkazy.

 

img

 

Petro sa stalo predmetom tvrdej kritiky zo strany opozičných lídrov rovnako ako aj vlády Spojených štátov amerických. V marci americký prezident Donald Trump schválil nové sankcie proti Venezuele, ktoré sú zamerané priamo proti kryptomene Petro.

 

Tento vývoj je zatiaľ najnovším nariadením Madurovej vlády v súvislosti s kryptomenou Petro. Maduro už predtým nariadil štátnej ropnej a plynárenskej spoločnosti Petróleos de Venezuela (PDVSA), aby začala používať Petro. Okrem toho musia byť dôchodky a platy financované vládou viazané na túto kryptomenu.

 

img

 

Správa OSN uvádza, že od roku 2014 utieklo z Venezuely až 2,3 milióna ľudí v dôsledku obrovskej hospodárskej krízy v krajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies