Venezuelský prezident pre infláciu zvýšil minimálnu mzdu o 15 percent

NETKY.SK • 4 November 2014, 07:18 • 2 min
Venezuelský prezident pre infláciu zvýšil minimálnu mzdu o 15 percent

CARACAS - Venezuelský prezident Nicolás Maduro v pondelok oznámil zvýšenie minimálnej mzdy o 15 percent.

slovakia

left justify in out

Stane sa tak od prvého decembra, pričom cieľom je podľa jeho slov ochrániť pracujúcich pred zvyšujúcou sa infláciou. Jej príčinou je podľa nástupcu Huga Cháveza "hospodárska vojna", ktorú spustili odporcovia jeho ľavicovej vlády. Maduro deklaroval, že už v poradí tretie zvýšenie minimálne mzdy v tomto roku odškodní obyvateľov za "zločineckú" kampaň proti jeho osobe. Ako uvádza agentúra Reuters, minimálna mzda v juhoamerickej krajine podľa oficiálnych zdrojov od decembra dosiahne úroveň takmer 5000 bolívarov, čo je približne 620 eur.

 

Na ropu bohatá juhoamerická krajina je hlboko polarizovaná, čo sa prejavilo minuloročným tesným volebným víťazstvom Madura, exministra zahraničných vecí a bývalého šoféra autobusu. Politický rozkol sa odvtedy ešte viac prehĺbil v dôsledku oslabovania ekonomiky krajiny prejavujúcej sa rekordnou, aktuálne viac ako 60-percentnou infláciou či nedostatkom základných potravín. Veľkým problémom je aj jedna z najvyšších mier zločinnosti na svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona