Venezuelský prezident odmietol podpísať zákon o amnestii pre politických väzňov

NETKY.SK • 8 Apríl 2016, 07:51 • 2 min
Venezuelský prezident odmietol podpísať zákon o amnestii pre politických väzňov

CARACAS - Venezuelský prezident Nicolás Maduro odmietol vo štvrtok podpísať zákon o amnestii pre aktivistov, ktorých opozícia pokladá za politických väzňov. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Venezuelský parlament ovládaný opozíciou schválil koncom marca zákon, ktorého cieľom je prepustiť na slobodu niekoľko desiatok politických aktivistov. Tí sú väznení pre svoj odmietavý postoj k 17 rokov trvajúcej socialistickej vláde, ktorú začal bývalý prezident Hugo Chávez.

 

Maduro označil zákon o amnestii pre aktivistov za pokus o oslobodenie vrahov, pričom uviedol, že už požiadal najvyšší súd, aby takýto zákon vyhlásil za protiústavný.

 

Najvyšší súd zablokoval zatiaľ všetky legislatívne iniciatívy opozície, ktorá od januára ovláda parlament, pričom sa predpokladá, že rovnako bude postupovať aj v tomto prípade.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona