Venezuelský prezident odhalil príčinu násilia: Telenovely!

NETKY.SK • 21 Január 2014, 15:30 • 2 min
Venezuelský prezident odhalil príčinu násilia: Telenovely!

CARACAS - Venezuelský prezident Nicolás Maduro označil telenovely za škodlivé, keďže šíria antihodnoty, čím sú spoluzodpovedné za vysokú mieru zločinu v krajine.

slovakia

left justify in out

Maduro preto poveril svojho viceprezidenta Jorgeho Arreazu, aby sa v pondelok stretol s producentmi a predstaviteľmi televízií v záujme úpravy svojich programov. Podľa vlády sú totiž televízie zo zákona povinné vysielať "spoločensky zodpovedné" programy. Populárne telenovely, ktorými je Venezuela známa aj v USA či v Európe, takými podľa prezidenta nie sú. Podľa nástupcu Huga Cháveza totiž pred mladými oslavujú zbrane, násilie a drogy.

Venezuelu, krajinu s najväčšími zásobami ropy na svete, trápi okrem vysokej inflácie aj vysoká miera zločinnosti. V roku 2013 tu nezisková organizácia OVV zaznamenala 79 vrážd na 100-tisíc obyvateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona