Venezuelský prezident obvinil Kolumbiu zo zrady

NETKY.SK • 31 Máj 2013, 12:41 • 2 min
Venezuelský prezident obvinil Kolumbiu zo zrady

CARACAS - Nový venezuelský prezident Nicolás Maduro vo štvrtok obvinil susednú Kolumbiu zo zrady.

slovakia

left justify in out

Nástupca zosnulého Huga Cháveza takto reagoval na stredajšie stretnutie kolumbijského prezidenta Juana Manuela Santosa s venezuelským opozičným lídrom a neúspešným prezidentským kandidátom Henriquem Caprilesom. 

Santos ho privítal v prezidentskom paláci, čo Madura pobúrilo a vyhráža sa ukončením sprostredkovania mierových rozhovorov medzi kolumbijskými ľavicovými povstalcami a vládou v Bogote. Tá mala pod vedením Santosovho predchodcu Álvara Uribeho dlhé roky veľmi napäté vzťahy s Chávezovou vládou, ktorá povstalcov z FARC podporovala.

"Pochybujem o úprimnosti prezidenta Santosa, keď bodne Venezuelu do chrbta. Pomáhame im s mierom a oni sa nám odplatia takýmto spôsobom," povedal viditeľne nahnevaný Maduro. Capriles, ktorý stále nestrávil tesnú prehru z aprílových prezidentských volieb, jeho slová označil za "neprijateľné vydieranie".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies