Venezuelský prezident Maduro zložil sľub na druhé funkčné obdobie, ktoré sa začne v januári

NETKY.SK • 25 Máj 2018, 09:50 • 2 min
Venezuelský prezident Maduro zložil sľub na druhé funkčné obdobie, ktoré sa začne v januári

CARACAS - Venezuelský prezident Nicolás Maduro zložil sľub na druhé funkčné obdobie, ktorého sa však ujme až v januári budúceho roka.

slovakia

left justify in out

Kontroverzná ceremónia sa uskutočnila vo štvrtok na provládnom ústavodarnom zhromaždení, ktoré prevzalo právomoci od opozíciou vedeného parlamentu. Inaugurácia mnohých zmiatla, keďže Madurov druhý mandát začne plynúť až 10. januára 2019.

Volebná komisia predtým potvrdila jednoznačné víťazstvo socialistického lídra v nedeľných voľbách, ktoré opozícia bojkotovala. Jeho hlavný vyzývateľ i mnohé zahraničné štáty označili hlasovanie za nelegitímne. Na voľby už reagovali Spojené štáty novými sankciami, latinskoamerické krajiny rovnako avizovali diplomatické a finančné odpovede. Európska únia uviedla, že výsledky volieb neuzná.

Maduro tento týždeň počas prejavu pri príležitosti víťazstva uviedol, že pozýva porazených kandidátov k dialógu o budúcnosti krajiny. Opakovanie volieb však jednoznačne odmietol.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona