Venezuelský prezident Maduro pôjde do Číny budovať novú geopolitiku

NETKY.SK • 21 September 2013, 09:31 • 2 min
Venezuelský prezident Maduro pôjde do Číny budovať novú geopolitiku

CARACAS - Venezuelský prezident Nicolas Maduro v sobotu odcestuje na štvordňovú návštevu Číny.

slovakia

left justify in out

V utorňajšom liste určenom poslancom oznámil, že do najľudnatejšej krajiny sveta pôjde "posilňovať vzájomné strategické vzťahy" a pracovať na "novej geopolitike". Nástupca Huga Cháveza taktiež prisľúbil, že bude pracovať aj na budovaní "vyrovnaného sveta a zaručení svetového mieru". Maduro v liste, ktorým zákonodarcov žiadal o povolenie na vycestovanie, zároveň napísal, že sa stretne so svojim čínskym náprotivkom Siom Ťin-pchingom. Do Číny príde v sobotu.

Venezuela a Čína sa tešia dobrým vzájomným diplomatickým i obchodným vzťahom. Čína je dokonca druhým najväčším obchodným partnerom juhoamerickej krajiny s minuloročným objemom 20 miliárd dolárov. Caracas a Peking navyše spája aj odpor k svetovej dominancii USA a spoločne s Ruskom sa snažia o vybalansovanie ich vplyvu na dianie vo svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies