Venezuelský prezident Maduro obvinil poradcu Bieleho domu Boltona z plánovania jeho vraždy

NETKY.SK • 13 December 2018, 07:58 • 2 min
Venezuelský prezident Maduro obvinil poradcu Bieleho domu Boltona z plánovania jeho vraždy

BOGOTA - Venezuelský prezident Nicolás Maduro obvinil v stredu poradcu amerického prezidenta Donalda Trumpa pre národnú bezpečnosť Johna Boltona z naplánovania jeho vraždy a vyškolenia jednotiek s cieľom uskutočniť útoky v tejto juhoamerickej krajine.

slovakia

left justify in out

"John Bolton bol určený za hlavu zosnovania pokusu o štátny prevrat - naplánovania vraždy Nicolása Madura a dosadenia dočasnej vlády," citovala prezidenta tamojšia rozhlasová stanica Unión Radio.

 

 

Maduro obvinil Boltona z vyškolenia "žoldnierskych a polovojenských síl" v spolupráci s kolumbijským prezidentom Ivánom Duqueom. Na území kolumbijského departmentu Norte de Santander sa podľa neho zúčastnilo na cvičeniach vyše 700 členov kolumbijských a venezuelských polovojenských jednotiek.

 

Maduro dodal, že v Spojených štátoch absolvovali výcvik príslušníci špeciálneho komanda, ktorých úlohou bolo zaútočiť na venezuelské letecké základne. Svoje tvrdenia však doposiaľ nepodložil dôkazmi.

 

Už predtým obvinil Washington z pomáhania páchateľom útoku dronom, ku ktorému voči nemu došlo 4. augusta v hlavnom meste Caracas, ako aj z vedenia hospodárskej vojny proti Venezuele.

 

K Madurovmu obvineniu došlo dva dni po tom, ako vo Venezuele pristáli v pondelok dva ruské strategické bombardéry Tu-160 s cieľom zúčastniť sa na miestnych leteckých cvičeniach. Tento krok je viacerými činiteľmi interpretovaný ako snaha brániť Venezuelu pred prípadným útokom zo Západu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona