Venezuelský prezident Maduro chce prijať 20-tisíc sýrskych utečencov

NETKY.SK • 8 September 2015, 15:53 • 2 min
Venezuelský prezident Maduro chce prijať 20-tisíc sýrskych utečencov

CARACAS - Venezuela je pripravená udeliť azyl 20.000 utečencov pochádzajúcich z konfliktom zmietanej Sýrie, oznámil to tamojší prezident Nicolás Maduro.

slovakia

left justify in out

Socialistický juhoamerický líder túto ponuku vyslovil v pondelok večer. Reaguje ňou na aktuálne extrémne vysoké množstvo žiadostí o azyl, ktoré podali v Európe ľudia utekajúci pred ozbrojenými konfliktami v Sýrii, Iraku a Afganistane. Ich osud je teraz predmetom celosvetovej pozornosti.

 

"Koľko Arabov ešte musí zomrieť, než sa prebudí veľké mierové svedomie ľudstva?" opýtal sa Maduro v prejave na zasadnutí vládneho kabinetu, z ktorého dnes citovala agentúra Reuters.

 

"Chcem, aby do zeme našich otcov Venezuely prišlo 20.000 Sýrčanov, aby sa s nami podelili o túto krajinu mieru, Boha a (Simóna) Bolívara, a pomohli pri rozvoji tohto magického sveta," dodal.

 

Podľa štatistík OSN utiekli za uplynulé štyri roky pred občianskym konfliktom v Sýrii vyše štyri milióny obyvateľstva.

 

Maduro, rovnako ako jeho predchodca Hugo Chávez, vyjadrili podporu sýrskemu prezidentovi Bašárovi Asadovi a tamojší konflikt prezentuje ako západné "imperialistické" sprisahanie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies