Venezuelský politik, ktorého spájali s atentátom na Madura, spáchal samovraždu

NETKY.SK • 9 Október 2018, 07:19 • 2 min
Venezuelský politik, ktorého spájali s atentátom na Madura, spáchal samovraždu

CARACAS - Alberto Albán Salazar, podozrivý z účasti na neúspešnom atentáte na Nicolása Madura, sa vo väzení dobrovoľne pripravil o život.

slovakia

left justify in out

Venezuelský generálny prokurátor Tarek William Saab povedal, že Salazar bol vo vyšetrovacej väzbe od konca minulého týždňa.

 

img

Venezuelský generálny prokurátor Tarek William Saab

Zdroj: SITA

 

Jeden z lídrov venezuelskej opozície Julio Borges uviedol, že Salazar bol jeho osobným priateľom a tvrdenia úradov o jeho samovražde spochybnil. Salazar bol podľa neho rodinne a nábožensky založený človek, ktorý by o niečom takom, ako je samovražda, nikdy neuvažoval.

 

img

Zdroj:SITA

 

Podľa venezuelských predstaviteľov boli pri pokuse o atentát na venezuelského prezidenta použité dva drony naložené plastickými trhavinami, ktoré vybuchli neďaleko Madura v čase, keď mal 4. augusta prejav na vojenskej slávnosti. Sedem vojakov utrpelo zranenia, ale Madurovi sa nič nestalo. V súvislosti s podozrením z účasti na atentáte zadržali úrady už viac ako 20 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies