Venezuelskí opoziční poslanci utrpeli zranenia pri zrážke s provládnymi skupinami

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 07:14 • 2 min
Venezuelskí opoziční poslanci utrpeli zranenia pri zrážke s provládnymi skupinami

CARACAS - Traja venezuelskí opoziční poslanci utrpeli vo štvrtok zranenia pri zrážkach s násilnými skupinami spriaznenými s venezuelskou vládou, ku ktorým došlo pred sídlom tamojšej volebnej komisie CNE. Informovala o tom v noci nadnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Líder opozičného bloku v Národnom zhromaždení Julio Borges uviedol, že ho pri útoku udreli do tváre rúrou. K novinárom sa prihováral zo zakrvaveným nosom aj tričkom. Zranenia utrpeli aj ďalší dvaja opoziční poslanci.

 

Celá trojica bola súčasťou výpravy dovedna 60 opozičných zákonodarcov, ktorí sa vo štvrtok rozhodli neohlásene navštíviť CNE, aby sa tam domáhali odpovedí na to, aký bude ďalší postup v rámci ich snahy o vypísanie referenda o odvolaní prezidenta Nicolása Madura.

 

Borges uviedol, že príslušné úrady ho odmietli prijať. Venezuelské bezpečnostné zložky zároveň obvinil z toho, že opozičných poslancov vytlačili na miesto, kde na nich zaútočili s vládou spriaznené gangy.

 

Opozícia zhromaždila minulý mesiac približne 1,8 milióna podpisov požadujúcich vypísanie referenda na odvolanie Madura a podpisové hárky odovzdala CNE, ktorá ich teraz musí preskúmať. Opoziční poslanci obviňujú venezuelskú vládu zo zdržiavania tohto procesu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies