Venezuelské námorníctvo prinútilo americkú loď zmeniť kurz

NETKY.SK • 12 Október 2013, 06:18 • 2 min
Venezuelské námorníctvo prinútilo americkú loď zmeniť kurz

BRIDGETOWN - Venezuelské námorníctvo prinútilo loď americkej ropnej spoločnosti zmeniť kurz vo vodách Guyany, informovala v piatok tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Vláda Guyany to označila za bezprecedentný krok a vážne ohrozenie bezpečnosti. Guyanské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že loď venezuelského námorníctva vo štvrtok nariadila lodi RV Teknik Perdana, aby zmenila kurz a zastavila vymeriavanie v oblasti.

Americkú loď potom venezuelské námorníctvo eskortovalo k venezuelskému ostrovu Margarita. Hraničný spor medzi Guyanou a Venezuelou sa začal pred viac ako 100 rokmi a ropný prieskum v posledných rokoch problém len zväčšil. Podľa Guyany posádku americkej lode nielenže prinútili zmeniť kurz, ale plavidlo sa dostalo do aj zajatia. Guyanská vláda preto vyzvala na okamžité prepustenie zadržaného plavidla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona